Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Douglas Murray

Rat protiv Zapada

  • Nakladnik: Egmont
  • Prijevod: Davor Lerinc
  • 11/2022.
  • 320 str., meki uvez
  • ISBN 9789531324212
  • Cijena: 19.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Suvremena Kina ima koncentracijske logore. Za razliku od Velike Britanije, od moderne se Turske ne očekuje isplata odšteta za postupke Otomanskog Carstva. Procjenjuje se da je broj afričkih robova koji su završili u arapskom ropstvu veći od broja robova koji su završili s druge strane Atlantskog oceana – što se u javnom diskursu nigdje ne spominje. Iz kojeg se razloga grijesi zapadnjaka jedini javno ističu? Danas je u modi slaviti nezapadne kulture i omalovažavati zapadne. Nešto od ovoga prijeko je potrebno svođenje računa, ali velik dio toga kobno potkopava same temelje na kojima počiva najveća, najhumanija civilizacija na svijetu.

U svojoj knjizi "Rat protiv Zapada" Douglas Murray pokazuje koliko je dobronamjernih ljudi prevareno licemjernom i nedosljednom retorikom protiv Zapada. Nisu samo nepošteni znanstvenici ti koji imaju koristi od ove intelektualne prijevare, već i neprijateljski raspoložene nacije i kršitelji ljudskih prava koji se time nadaju odvratiti pozornost od vlastitog kontinuiranog zlodjela. Diktatori koji ubijaju svoje sunarodnjake rado ističu parole poput onih kako je Amerika “rasistička zemlja” dok ostvaruju autoritarna osvajanja. Ako Zapad želi preživjeti, mora ga se braniti.

Autor bestselera "Čudna smrt Europe" i "Ludilo gomile" u svojoj najnovijoj knjizi "Rat protiv Zapada" ne samo da oštro odbacuje nelogične protuzapadne argumente, već i demonstrira oštru novu apologetiku same civilizacije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –