Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Višnja Machiedo

Putovima i prečacima : Eseji i ogledi

  • 03/2006.
  • 284 str., meki uvez
  • ISBN 953150718X
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Charles Baudlaire, Alfred Jarry, Victor Segalen, Boris Vien, Catherine Claude, Pascal Bruckner, Paul Zumthor, Michel Deguy, Nikola Šop i Nedjeljko Fabrio, umjetnici su čije stvaralaštvo i djelo problematiziraju eseji i ogledi ugledne antologičarke, kritičarke i prevoditeljice Višnje Machiedo.

Uz odličan tekst o filmskom oživljavanju teme Graala, ovi eseji sabiru na jednom mjestu ponajbolje autoričine kritičke tekstove objavaljivane u proteklih dvadesetak godina u periodici. Kako naglašava sama autorica, ova retrospektiva kritičkih tekstova, promjenjivih interpretativnih pretpostavki, ponajprije razotkriva etape njezina intelektualnog životopisa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –