Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Goran Rem

Nikad i sad : Pjesme

  • Nakladnik: Meandar
  • 10/2006.
  • 107 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532062025
  • Cijena: 70.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Imena ljudi i njihovi pokreti, rečenice, interesi, njihov put ususret nevidljivoj slici sudbine, toliko, s druge strane predvidiv i konačan, stječe pravo na ponovijivost, re/aktualizaciju koja znači da su njihove životne priče zauvijek od njih odvojene, da im ne pripadaju kao što vrijeme i prostor iz kojeg - kao da se javljaju ne postoji - nema ga... Neoznačeno i gubitak početak su...
Miroslav Mićanović

Autoporicanje moći teorijskoga subjekta nad uspostavom bilo kakvih stabilnih kategorija o sebi i o/u svome tekstu, paradoksalno je upravo njegova jezična moć za koju je slijep, a koja je, uz citatne generatore iz teorijskih, književnih i medijskih svjetova (Bambi Molesters, Bare, Barthes, M. S. Mađer, Despotov, Mate Bašić, Štulić, Ivan Kozarac...), i te kako potentna jezgra na kojoj izrasta tekst u svoj raskoši bujanja svojih označitelja...
Sanja Jukić

No, treba uzeti u obzir da nemamo posla s naivnim pjesnikom, dapače. Prije bih rekao da je ovaj kombinatorik gotovo Kubrickovog kalibra ili barem tako usmjerene ambicije u haklanju s čitateljima ponovno nadigrao notornu čitateljsku naivnost.
Igor Gajin

Shvatiš da čitaš okrutni reality: glavni junak otkida dijelove sebe i ostaje rastrgan; ginekologizacija lingvističkih vulvi umjesto demistifikacijom razultira paranoičnom kastracijom: ostaju samo čitatelj i imitacija stroja za ubrzavanje teorijskih čestica; samo su one preživjele svojevrsni slow motion big bang...
Dario Grgić

Rođen u Slavonskom brodu, gdje sam, usprkos ljuljanju, od Dubravke Ciliga pa od Cagarićke naučio skok shoot. Školski dio života proveo u dvije škole Josip Kozarac… Svakako mi je formativnom traumom uzbuđenje iz 1971., kada je središnji trg Vinkovaca ispunjen, na lesonit apliciranim, desetcima hrvatskih grbova i disneyevih likova "u naravnoj veličini" (potonji nastali u protoprotpikčers radionici)… U gimnaziji počeo pohađati Dom omladine koji je 1972. pun ZZ Top, Free, Cockney Rebel i Bryana Ferryija, a 1992. ga nema.

U Vinkovcima sam 1975. od Marinka Reslija dobio objašnjenje razlike između fankyija i punka a 1976. na radio fanzinu čuo Štulićevu pjesmu Teško vrijeme za matore. Dvije godine kasnije čuo sam dvostruki live album Joan Baez. Godine 1977. osnivam FFOS., filmologiju slušam kod Ante Peterlića, a staroslavenski kod Eduarda Hercigonje, Novu predaje Ivo Bogner, dok 1981. slušam kod Jerka Joy Division, slušam i Slavoja Žižeka, Nenada Miščevića i Zorana Kravara. Časopis studenata FFOs, nazvan Rijek, uređujemo 1980. i 1981.
Decades Joy Division i više ništa nije bilo isto, ni slično. I nikad i niko.
Te 1983. je postpunk došao u Osijek na svoju književnu večer s badgeom Joy Division, a poslije programa otišao noise, s badgeom Sonic Youth zakvačenim u cafeu Wallosh. Sa svjetlom koje nikada nije izlazilo.
Od 1984. projekt Quorum ulazi u Osijek i praši po 20 književnih večeri godišnje sve do 1990. kada je os-zg rock magazin Heroina najprivatniji i najbučniji, a Razumno bezumne Majke njihovi svečani promotori.
Opet te, ali 1985., upoznajem Capana, MŽ-a, Vojislava Despotova i Nataliju Dudaš te Svetislava Jovanova, napose Veliko i malo Botha Straussa.
U Tenu 1986. pa 1987. i svih drugih osamdesetih, do Married Bodiya, album Sexe slušam albumom svake godine u južnoj mittelleuropi, zapravo svugdje istočnije od Seattlea..

Za Rat pripremni izvodimo Noise Slawonische Kunst, ZPA, Blueblanche, tango… album, predstavu, izložbe, knjige, čitanje Hrvatske, nastup Finkielkrauta u Nuštru, pišemo Glavaševića.

Sve poslije su MAJKE I DJECA, igrokaz Pobuna junakinja 2003., te EGZISTENCIJALNI NOISE-SURF, Sjenjak, medijski projekti s Ivanom Šeremetom i Ivanom Faktorom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –