Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Slaven Letica

Let iznad kukavičjeg gnijezda

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • 08/2007.
  • 760 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532222555
  • Cijena: 180.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Letičine analize i eseji o hrvatskom narodu, vlasti, državi, politici i društvu rezultat su autorovih trogodišnjih istraživanja i traganja za odgovorima na pitanja poput: Tko smo uopće mi - Hrvati? Kako živimo? Tko nas vodi? Kuda idemo? Gdje ćemo stići? ... U nizu zanimljivih analiza i priča o hrvatskom društvu, čitatelj može pronaći i rangliste najbogatijih, ekonomski, politički i medijski najmoćnijih, ali i posmrtno i trenutno najslavnijih Hrvata.

Autor u knjizi ruši mit o "200 bogatih hrvatskih obitelji". Preciznim podacima pokazuje kako je u nas svega 50 bogatih obitelji koje imaju imovinu vrijednu oko 3,5 milijardi eura. Istodobno, strani vlasnici "hrvatskih" banaka imaju bogatstvo koje trenutno vrijedi više od 40 milijardi eura. U ozdravljenje (sanaciju) tih banaka hrvatski su moćnici - prije prodaje strancima - uložili preko 16 milijardi eura - a prodali su ih strancima za manje od milijardu eura! To je, tvrdi autor, istinski "hrvatski zločin stoljeća" - zločin rasprodaje Hrvatske, zločin zarobljavanja države, gospodarstva i naroda.

U knjizi Letica odgovora i na pitanje: Tko nas je, kada, kako i zašto doveo u apsolutno dužničko ropstvo? Čitatelj tako može doznati tko je odgovoran stoje naš inozemni dug, koji je po okončanju "Oluje" iznosio 3 milijarde eura, do danas narastao na 31 milijardu eura, a do 2010. godine premašit će 40 milijardi eura. U analizi dolaska Hrvata u dužničko ropstvo, autor iznosi precizne podatke o ratnim štetama, deviznim doznakama Hrvata iz inozemstva i tajnim putovima novca prema Bosni i Hercegovini.

Knjiga sadrži i cjelovitu priču o privatizaciji i pljački hrvatskog gospodarstva - krajnje provokativne rasprave o veleizdaji i veleizdajnicima - poučne rasprave o radu i govorništvu Hrvatskog sabora - rasprave o izborima, nesposobnim i korumpiranim političarima i ratnim profiterima.

Konačno, čitatelj će u knjizi pronaći i niz autorovih polemičkih eseja i rasprava s hrvatskim znanstvenicima, političarima, novinarima i intelektualcima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –