Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Victoria Boutenko

Zeleno za zdravlje

  • Nakladnik: TELEdisk
  • Prijevod: Krešimir Jukić
  • 08/2007.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789537039560
  • Cijena: 14.60 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U potrazi za savršenom prehranom za ljude, Victoria Boutenko standardnu zapadnu prehranu uspoređuje s prehranom divljih čimpanzi. Te životinje imaju izuzetno jak prirodni imunitet na AIDS, hepatitis C, rak i druge smrtonosne bolesti ljudi.

Procjenjuje se da čimpanze imaju 99,4% zajedničkih gena s ljudima, ali njihova prehrana drastično se razlikuje od naše. Najupadljivija razlika je to što čimpanze jedu znatno više zelenog lišća od ljudi. Boutenko je kreirala niz zelenih kašastih sokova koji svakome omogućuju da konzumira potrebnu količinu zelenja na vrlo ukusan način i tako vidno poboljša vlastito zdravlje ili se izliječi od niza bolesti.

«Jasan, jednostavan i majstorski koncept Victorie Boutenko tako je dragocjen, tako moćan; možemo očekivati da ćemo vidjeti i osjetiti kako će se svijet zdravlja zatresti do temelja unutar jednog desetljeća.«
Thomas C. Chavez, homeopat, autor knjige "Body Electronics"

«Victoria nam daje jedinstvenu, a ipak jednostavnu i slasnu strategiju dizanja naših razina hranjivih tvari. Zeleni kašasti sokovi upravo su revolucionarni! Ovu knjigu preporučila bih baš svakom. Ona zadovoljava potrebe onih koji nastoje prijeći sa standardne američke prehrane na zdraviji životni stil, kao i onih koji su već godinama 'sirovi'!»
Phvilis Linn, zagovornica sirove prehrane


***

Victoria Boutenko održava predavanja o sirovoj hrani na Sveučilištu South Oregon, a kao rezultat njenih učenja diljem svijeta su nastale brojne zajednice ljudi koji jedu sirovu hranu. Zajedno sa svojom obitelji živi na 100% sirovoj prehrani od 1994., i svo četvero izliječilo se od neizlječivih bolesti. Prelazak obitelji na sirovu prehranu opisan je u njenoj knjizi "Raw Family" (Sirova obitelj), a također je autorica "12 Steps to Raw Foods" (12 koraka do sirove hrane). Njeno dvoje djece napisalo je knjigu s izvrsnim receptima od sirovih namirnica pod naslovom "Eating without Heating" (Jesti bez zagrijavanja).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –