Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carl-Johan Vallgren

Povijest jedne čudesne ljubavi

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Željka Černok
  • 09/2007.
  • 304 str., meki uvez
  • ISBN 9789532660258
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Iste olujne zimske noći 1813. u bordelu u Königsbergu rođena je zdrava djevojčica Henriette i zastrašujuće deformiran dječak. Iako je gluh, nijem, dlakav i bez ruku Hercule uspijeva preživjeti i ubrzo otkriva da posjeduje nevjerojatnu moć čitanja misli. Dvoje djece odrasta zajedno i među njima se razvija istinska, nadnaravna ljubav. Nakon što su okrutno rastavljeni, Hercule kreće u bjesomučnu potragu s kraja na kraj devetnaestostoljetne Europe.

Čudesno lijep, poetičan, zabavan i tužan, ovaj roman duboko uranja u vrijeme u kojem se još uvijek miješaju magija i znanost, fantastika i realnost, ratovi, revolucije i velike avanture.

Carl-Johan Vallgren, švedski pisac i glazbenik, rođen je 1964. u Linköpingu u Švedskoj, a odrastao je u Falkenbergu. Proputovao je Aziju i istočnu Europu, boravio u Španjolskoj i Danskoj te u Berlinu, a danas živi u Stockholmu. Debitirao je 1987. romanom "Nomadi", uslijedile su knjige "Čeznuti" (Längta bort, 1988.), "Žena ptica" (Fågelkvinnan, 1991.), "Priče o snu i javi" (Berättelser om sömn och vaka, 1994.), "Dokument o kockaru Rubashovu" (Dokument rörande Spelaren Rubashov, 1996.), "Za brošuru gospodina Bachmanna" (För herr Bachmanns broschyr, 2000.), "Kunzelmann & Kunzelmann" (2009.) i "Morski čovjek" (Havsmannen, 2012.).

Godine 2002. objavio je roman "Povijest jedne čudesne ljubavi" (Den vidunderliga kärlekens historia) koji je nagrađen uglednom švedskom nagradom August za najbolju beletrističku knjigu godine, Velikom nagradom književnog kluba i Godišnjom nagradom knjižara. Knjiga je u Švedskoj postala bestselerom prodavši se u osamsto tisuća primjeraka, a prevedena je na dvadeset pet jezika. Roman "Dječak iz sjene" (Skuggpojken) objavio je 2013., a njegov nastavak, drugi roman iz serije o Dannyju Katzu, "Svinje" (Svinen) izašao je 2015. Ovu seriju Vallgren u Švedskoj objavljuje pod pseudonimom Lucifer.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –