Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dražen Ilinčić

Najkraće priče

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 02/2008.
  • 159 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531789219
  • Cijena: 130.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nekadašnji novinar Večernjeg lista, sjajni filmski kritičar, dugogodišnji suradnik kultne emisije ‘Pola ure kulture', gdje nas je oduševljavao svojim filmom inspiriranim prilozima, Dražen Ilinčić, donosi nam novu knjigu naslovljenu "Najkraće priče".

Priče u knjizi tematski su vezane uz svakodnevicu, neke nalikuju kratkim bilješkama s putovanja, putositnicama, neke su nježni aforizmi, neke su pak pripovjedačeva želja za povlačenjem u sanjalački fluid udaljenih prostora.

Smisao ovih priča Dražena Ilinčića ponajbolje se može izraziti rečenicom koju je J. L. Borges izrekao 1974. u razgovoru s Ernestom Sabatom: "Kratka priča kratak je san, kratka opsjena. I kad pisac završi priču, ne zna da li je bilo vrijedno truda pisati je".

 Jedan od Ilinčićevih Alter ega, glumac Vjenceslav, diskretan strah od teksta, nemir od pronalaženja sebe u njemu, od njegove recepcije kod čitatelja, izražava u zadnjoj rečenici koju je posve usputno nekada davno napisao: "Odjednom mu je bilo jasno: cijeli proživljeni užas bio je samo posljedica odluke da jednu rečenicu stavi na papir i promijeni joj uobičajenu namjeru".

***

Dražen Ilinčić rođen je u Zagrebu, 1962. godine. Diplomirao engleski i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1984. radio kao filmski kritičar Večernjeg lista, a nadalje kao novinar u kulturnoj redakciji HTV-a. Zagreb.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –