Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean Rhys

Široko Sargaško more

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Jagoda Splivalo-Rusan, Giga Gračan
  • 05/2008.
  • 191 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531789271
  • Cijena: 159.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Romanom "Široko Sargaško more", o kojem se najčešće govori kao o postmodernom, postkolonijalnom odgovoru na "Jane Eyre", Jean Rhys je stekla književnu slavu iznoseći na svjetlo dana jedan od najmisterioznijih likova svjetske književnosti: luđakinju zatočenu u potkrovlju dvorca glavnog junaka romana Charlotte Bronte "Jane Eyre".

Priča remek-djela britanske prozaistice Jean Rhys smještena je u bujan, magičan krajolik Jamajke 1830-ih godina. Glavna junakinja, Antoinette Cosway, kreolska je nasljednica odrasla na karipskoj plantaži. Udaje se za mladog Engleza, ali u procjepu između njegovih surovih zahtjeva i vlastitog krhkog osjećaja pripadnosti, Antoinette potone u ludilo, a on je odvodi s jedinog mjesta koje je osjećala kao svoje - kuće s vrtom u kojem su „staze zarasle a miris mrtvog cvijeća miješa se sa svježim mirisom rastućega".

"Široko Sargaško more" je prema ‘Time Magazineu' jedan od najboljih romana na engleskom jeziku u posljednjih 85 godina. Dobitnik ugledne književne nagrade WH Smith.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –