Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Peter James Nick Thorpe

Drevni misteriji

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Predrag Raos
  • 07/2008.
  • 656 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531403481
  • Cijena: 30.39 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Stoljećima su filozofi, znanstvenici i šarlatani pokušavali dešifrirati zbunjujuće misterije naše prošlosti, od namjene Stonehengea do mjesta izgubljenog kontinenta Atlantide. Danas nas razvijene istraživačke mogućnosti znanosti, od testiranja DNA do određivanja starosti radioaktivnim ugljikom, dovode sve bliže istini.

U ovoj su knjizi svoje snage udružili historičar Peter James i arheolog Nick Thorpe, kako bi nam iznijeli najnovije informacije iz znanstvenog svijeta - kao i dosad najšokantnije izazove tradicionalnim objašnjenjima najvećih misterija svijeta, od kojih: Uspon i pad Maya; Izgubljene svitke s Mrtvog mora Tutankhamonovu kletvu; Propast Sodome i Gomore; Linije iz Nazce i Vinlandsku kartu; Opstojnost Robina Hooda i dr.

Knjiga o stvarnim misterijima koncipirana je u stilu najboljeg krimića, dok James i Thorpe iznose dokaze u prilog i protiv teorija raznih stručnjaka, bacajući pritom novo svjetlo na vječno nastojanje čovječanstva da pronikne u smisao prošlosti. «Drevni misteriji», poučna i zabavna, razveselit će radoznale i informirati ozbiljne čitatelje.

***

PETER JAMES je profesionalni pisac, specijaliziran za staru povijest i arheologiju. Studirao na Bir-minghamskom i Londonskom sveučilištu, a sebe zove »generalistom« za drevni Bliski istok i Sredozemlje. Objavio je mnoštvo članaka o drevnoj tehnologiji, kronologiji i povijesti znanosti te je glavni autor vrlo kontroverzne knjige «Centuries of Darkness» (Stoljeća tame).

DR. NICK THORPE, arheolog specijaliziran za pretpovijest, studirao je na Sveučilištu u Readingu i Londonu, a trenutačno je docent arheologije na King Alfred's Collegeu u Winchesteru. Kao voditelj istraživačkih projekata u Britaniji i Danskoj, objavio je mnoštvo članaka o poljodjelstvu, kronologiji, metalurgiji, astronomiji i pretpovijesnom društvu u brojnim knjigama i časopisima, a osim toga je i suautor knjige «Centuries of Darkness».

Peter James jedan je od najprodavanijih autora krimića i trilera u svijetu.  Osvojio je brojne književne nagrade za krimiće i trilere u Velikoj Britaniji, a njegov serijal o detektivu Royu Graceu preveden je na 38 jezika i prodan u više od 19 milijuna primjeraka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –