Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vikram Chandra

Svete igre : Prvi dio

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Biljana Romić
  • 12/2008.
  • 492 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532207811
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovo je jedna od onih priča koje se najčešće sreću u dobrim starim krimićima, ali ovaj put ispričana na originalan način i u drugačijem okruženju. Policajac je Sartaj Singh, sredovječni inspektor s karijerom u slijepoj ulici i gorkim razvodom iza sebe. Vozi derutni auto i svake večeri popije dvije do tri čašice žestokog pića. Ljubazan je prema majci i prema ženama općenito pun poštovanja. Njegov protivnik zove se Ganesh Gaitonde.

Glavni vođa G-kompanije, odnosno Gaitondeove bande, skupine kriminalaca srodne mafiji, nekadašnji suradnik vlade, perfidni Gaitonde odavno je postao nitkovom i ovisnikom o svojim beskrajnim apetitima za ženama, moći i novcem. Gangster koji se izvukao s društvenog dna koristeći se nasiljem, spletkama i čistom snagom volje. Bezobziran, tašt i pohlepan, ovisan je o seksu s mladim djevicama. Obogatio se od krađe i prodaje zlatnih polugi te krijumčarenja svega živoga - od kompjuterskih čipova do metamfetamina - pa čak i nuklearnog otpada.

No, Gaitonde nije samo gangster, već i kralj filozofije te tragač za istinom, čovjek koji njeguje dugogodišnja prijateljstva i odnose prožete odanošću. U ovom romanu, ništa nije jednostavno niti onakvim kakvim se čini.

Vikram Chandra, Indijac, rođen u New Delhiju, no odrastao u Bombayju (današnjem Mumbayju), napisao je djelo o mračnom svijetu organiziranog kriminala i policijske korupcije u Mumbayju. Istančane i nikad posve dokučive poveznice između organiziranog zločina, borbe za prevlast na svim razinama, špijunskih nadmetanja i nebrojenih jezika, narodnosti, vjerskih sekti i ekonomskih moćnika tvore neusporedivu tapiseriju ove svjetske velesile u usponu - i daju savršenu pozadinu za priču o dvama nezaboravnim likovima. Svi oni igraju Veliku igru, vjekovno nadmetanje za moć i utjecaj.

Roman "Svete Igre" Vikrama Chandre, profesora kreativnog pisanja na Sveučilištu u Berkeleyju, nastajao je punih sedam godina, postavši na kraju epohalnim djelom suvremene indijske književnosti, koje mnogi opisuju kao dostojnog nasljednika "Kuma" – iskrižanog sa "Zločinom i kaznom" i hit serijom 'Obitelj Soprano'. Ovaj je epski triler preveden na petnaest jezika, bio je finalist nagrade Commonwealth writers za najbolju knjigu, a osvojio je i uglednu Hutch Crossword Book Award za najbolje djelo beletristike na engleskom jeziku te je proglašen knjigom desetljeća o Indiji.

Više o knjizi i autoru!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –