Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ratko Cvetnić

Kratki izlet : Zapisi iz Domovinskog rata

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 06/2009.
  • 185 str., meki uvez
  • ISBN 9789531405485
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Romanom "Kratki izlet" Ratko Cvetnić 1997. godine postao je pravom književnom senzacijom. Zapisima u kojima opisuje svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu na južnom bojištu, od kolovoza 1992. do rujna 1993. godine, izazvao je veliki interes čitatelja, a ti su mu zapisi donijeli i prestižnu nagradu Ksaver Šandor Gjalski za najbolje prozno djelo.

"Kratki izlet" sadrži gomilu anegdota s bojišta, stvari viđenih ili načutih, razmišljanja o ratnoj Hrvatskoj, kao i obilje vrhunskog humora i ironije. Osim što je zabavna i uvjerljiva, knjiga je uspjela izbjeći klopku u koju je upala većina sličnih djela u Hrvatskoj - nije nimalo patetična i do danas se smatra jednom od najboljih proza o ratu u Hrvatskoj.

"Kratki izlet" u međuvremenu je preveden i na poljski, slovenski i njemački, a uskoro izlazi i arapsko izdanje.

Cvetnić je profesionalni sportski dužnosnik, a kao autor, urednik i prevoditelj prisutan je i u sportskoj publicistici, u kojoj 2004. potpisuje autorsku monografiju “110 godina skijanja u Zagrebu i Hrvatskoj”.

2009. godine Ratko Cvetnić objavio je i roman "Polusan".

Ratko Cvetnić rodio se u Zagrebu 1957. godine. Radi kao sportski dužnosnik u Zagrebačkom športskom savezu. Godine 1997. debitirao je na književnoj sceni ratnom prozom "Kratki izlet", 2009. objavljuje roman "Polusan", a 2013. roman "Povijest Instituta". Dvostruki je dobitnik ugledne nagrade za književnost Gjalski. Djela su mu prevedena na slovenski, poljski, njemački, engleski i nizozemski.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –