Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stjepan Babić Sanda Ham

Hrvatski školski pravopis

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • 02/2005.
  • 166, tvrdi uvez
  • ISBN 9530400268
  • Cijena: 69.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Novi “Hrvatski školski pravopis” dolazi s preporukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kojom se odobrava uporaba toga pravopisa u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske. Novi je pravopis sastavljen od tri dijela – pravopisnih pravila, rječnika nazivlja i pravopisnog rječnika. Autori su nastojali da se cjelovit sustav hrvatskih pravopisnih pravila prikaže sažeto, u tankom svesku, i to tako da bude pristupačan učenicima i da svakomu tko ga pozorno proradi posreduje dobru pravopisnu izobrazbu.

»Hrvatski školski pravopis vrlo je uspio pokušaj da se zadovolji velika potreba naše prosvjete, a i svega kulturnoga života jer takav priručnik, tanak i pregledan, u kojem se svatko lako snalazi, ne će biti koristan samo učenicima, iako je upravo njima najpotrebniji.« (Radoslav Katičić)

”Hrvatski školski pravopis” rađen je na temelju “Hrvatskoga pravopisa”, autora Stjepana Babića, Božidara Finke i Milana Moguša, kojemu je 2004. izašlo osmo izdanje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –