Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pero Kvesić

Vrijeme rata i razonode

  • Nakladnik: Durieux
  • 12/2009.
  • 220 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531883061
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Rodonačelnik suvremene hrvatske urbane proze ispisao je kroniku zadnjeg desetljeća prošlog stoljeća svoga grada i zemlje: zabavno i malo gorko.

Čovjeku koji nikada nije promijenio svoju zagrebačku adresu, onu stvarnu kao i onu literarnu, velika tranzicija i ostvarenje tisućgodišnjeg sna nadaje se kao provincijalna 'commedie humaine'.

Od sličnih zapisa Slavka Kolara i Miroslava Krleže do danas svašta se promijenilo da bi sve ostalo isto.

***

Pero Kvesić, obrazovanjem sociolog i filozof, bivši novinar i urednik, danas je samostalni književnik. Surađivao je u 'Startu', bio urednik u 'Erotici', jedan od pokretača omladinskog kluba Jabuka, krajem sedamdesetih glavni urednik 'Poleta', pokrenuo časopis i biblioteku 'Quorum', bio urednik zabavnika 'Miki Maus', izmislio 'Male leteće medvjede'. Svojevremeno tajnik Društva književnika Hrvatske. Crtao stripove i novinske ilustracije i ne odvaja se od fotoaparata. Aktivan i utjecajan bloger. Virtuoz na drombuljama.

Najvrednije autorsko djelo mu je dvanaestogodišnji sin Dinko. Svakodnevno, uglavnom u gluho doba noći, nekoliko sati šeće psa Babla. Autor je 14 objavljenih knjiga.

Pero Kvesić (Zagreb, 1.6.1950. - 11.11.2023.) književnik, novinar, urednik, scenarist, fotograf i bloger. Diplomirao sociologiju i filozofiju. Za vrijeme studija bio urednik u Omladinskom tjedniku, Studentskom listu i Tjednom listu omladine, a bio je i u ekipi koja je pokrenula omladinski klub Jabuka. Nakon dužeg boravka u SAD-u bio je glavni urednik omladinskog lista Polet i časopisa Pitanja. U sedamdesetim godinama je redovno surađivao u magazinu Start. U osamdesetim bio samostalni umjetnik, autorski osmislio seriju animiranih filmova Mali leteći medvjedi, četiri godine bio tajnik Društva književnika Hrvatske, pokrenuo biblioteku i časopis Quorum, nakon čega je ishodom političkih previranja tri godine bio nezaposlen, a kasnije urednik u Vjesnikovoj press agenciji gdje je, između ostaloga, bio u redakciji magazina Erotika i uređivao magazin Humor erotika.

Devedesetih je ponovo uglavnom nezaposlen i objavljivao često u inozemstvu. Godine 2001.-2. za Vjesnik vodio dječji strip-zabavnik Bum!, a kasnije pisao redovne tjedne kolumne za Nedjeljnu Dalmaciju i dnevne za poslovni dnevnik EPH Dnevnik. Sada je samostalni umjetnik - književnik, te uređuje zabavnike za djecu Tomica i prijatelji, Hot Wheels i Spužva Bob Skockani. Već šest godina ispisuje blog Čovjek-vadičep sreće ženu-ribu.

Objavljeni naslovi:

"Uvod u Peru K.", priče; "Perorez", pjesme; "Slavujevac", pjesme; "Osveta", priče; Š"to mi rade & što im radim", roman; "Mali leteći medvjedi", osam slikovnica; "Riblja rrrka", slikovnica; "Sreća tužnog zmaja", slikovnica; "Rent-a-car express", roman; "Kasandrine slutnje", priče; "Stjecaj okolnosti", roman; "Društvo za bijeg u daleki svijet", roman za djecu; "Uspomene urednika erotskog magazina", priče; "Vrijeme rata i razonode", priče; "Pudli lete na jug", priče; "Najbolja ptičja kuća na svijetu", pripovijest; "Pisac prostih priča", priče; "Dum spiro spero", filmski scenarij, "Čovjek-vadičep sreće ženu-ribu" (zapisi).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –