Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vlatka Sakar

Bilanca : U malom prstu

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • 11/2010.
  • 108 str., meki uvez
  • ISBN 9789530619357
  • Cijena: 6.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prvi naslov iz serije "Poslovna znanja u malom prstu" osnovnu računovodstvenu logiku objašnjava na jednostavan i zabavan način. Ova je knjižica pokušaj da se laicima, ali i stručnim osobama, osnovna računovodstvena logika objasni na jednostavan način.

Obuhvaća osnovnu razinu te izbjegava opteretiti čitatelja naprednijim znanjima iz područja :

- bilance
- računa dobiti i gubitka (RDG)
- financijskih izvještaja u praksi

 
***

Razgovori s mnogobrojnim menadžerima, profesorima računovodstva u strukovnim školama, pa čak i s knjigovodstvenim osobljem, i testiranje diplomiranih ekonomista pokazali su nerazumijevanje osnovne računovodstvene logike.

Intenzivnim bavljenjem ekonomskom, računovodstvenom i financijskom edukacijom ne-financijaša, ali i financijaša u protekle dvije godine, uzroci navedenog stanja postali su potpuno jasni. Ova je knjižica pokušaj da se laicima, ali i stručnim osobama, osnovna računovodstvena logika objasni na jednostavan način.

Svladavši osnovnu razinu, svatko može prema željama i potrebama produbljivati ovo gradivo bez teškoća. Ova knjiga nastoji jednostavne, logične i korisne vještine i znanja objasniti upravo na takav jednostavan, logičan i razumljiv način. Obuhvaća osnovnu razinu te izbjegava opteretiti čitatelja naprednijim znanjima koja može usvojiti uz pomoć nepresušnog mora najraznovrsnije literature.

Knjiga je koncipirana tako da se osnovna znanja iz računovodstva stječu na osnovi primjera, a manje pukim memoriranjem pojmova i definicija. Posebna pozornost posvećena je usvajanju terminologije bitne za snalaženje u svijetu financijskog izvještavanja. Knjiga sadržava i zadatke te rješenja tih zadataka.

Budući da se trajna znanja stječu ponavljanjem i povezivanjem, u knjizi se pojavljuju pitanja i zadatci vezani za ono što je već ranije obrađeno. Gradivo se neprestano isprepleće, a na taj način i ponavlja.

Vlatka Sakar

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –