Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Kovačević

Tajna šutljivog dječaka

  • Nakladnik: Znanje
  • 12/2005.
  • 154, tvrdi uvez
  • ISBN 9531955352
  • Cijena: 88.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Hrvoje Kovačević opet se vratio svojim "tajnama". Svatko od nas ima svoje tajne, kaže autor, male i velike, svakodnevne i one duboko skrivene, beznačajne i opasne. Krizma, glavni lik ove knjige, nije o tome razmišljao sve dok njegov najbolji prijatelj, mjirni, šutljivi Maljčik nije usred školskog sata odjednom izašao iz razreda i netragom nestao. Jedna je teška, mračna tajna počela pokazivati obrise.

Hrvoje Kovačević rođen je 1966. u Požegi. Diplomirani je inženjer arhitekture, ali se tim poslom nije nikada bavio. Godinama je bio karikaturist, bavio se marketingom, a od 2002. profesionalno se bavi pisanjem. Piše prozu i dramske tekstove, za djecu i odrasle, surađuje s radijem i televizijom. Godine 1996. Objavljuje "Tajnu ribljeg oka", prvu od sedam knjiga za djecu kojima su u naslovima i između korica tajne: "Tajna crne kutije", "Tajna zmajeva vrta", "Tajna zlatnog zuba", "Tajna mačje šape", "Tajna tužnog psa" i "Tajna graditelja straha". Godine 2004. na neko vrijeme odlučuje prekinuti niz tajni pa objavljuje zbirku priča "Idemo dalje", slikovnicu "General Kiro miš" te romane "Kuma slava", "Brat i krava i "Ljubav Gagule petog". Za roman "Tajna crne kutije" dobio je nagradu "Grigor Vitez", a za dramu profesionalna deformacija nagradu "Sfera". Danas živi u Stubičkim Toplicama. Oženjen je i otac dvoje djece.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –