Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Camilla Läckberg

Ledena princeza

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 03/2011.
  • 282 str., meki uvez
  • ISBN 9789533042824
  • Cijena: 14.60 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Radnja romana smještena je u zimski krajobraz autoričine rodne Fjällbacke. Spisateljica Erica Falck vraća se u seoce na švedskoj obali nakon iznenadne smrti roditelja, ali tamo se susreće s još jednom tragedijom: (samo)ubojstvom Alex Wijkner, prijateljice iz djetinjstva. Upravo Erica pronalazi Alexino mrtvo tijelo u zaleđenoj kadi te isprva nevoljko, a kasnije iz osobnih razloga biva uvučena u slučaj.

Uz pomoć detektiva Patrika Hedströma ona dolazi do šokantnih spoznaja o događajima koji su se nekoć odigrali u Fjällbacki. Uskoro postaje jasno da u malom mjestu postoji netko spreman učiniti bilo što da bi sačuvao davno zakopanu tajnu...

Ova knjiga švedske spisateljice Camille Läckberg (1974.) samo je u Švedskoj, zemlji koja ima tek dvostruko više stanovnika od Hrvatske, prodana u gotovo 400 tisuća primjeraka. "Ledena princeza" prvi je autoričin roman iz serije romana o Fjällbacki. Kritičari Läckberg nazivaju kraljicom švedskog krimića, a njezino ime nezaobilazno je pri spominjanju fenomena švedskog (ili skandinavskog) romana noir, odnosno žanrovskog romana koji je doživio veliku popularnost u svijetu nakon objavljivanja Larssonove trilogije - iako su pravi zaljubljenici krimića odavno "gutali" skandinavske pisce. Läckberg odlično ocrtava pust, leden i sumoran, a opet idiličan skandinavskikrajolik te atmosferu i likove provincijalne sredine.

Ona je majstorica prizivanja svijeta tišine, sjena, potištenosti - iz kojeg se rađaju strašni zločini, čija šokantnost još više dolazi do izražaja u kontekstu sveopćeg spokoja sjevernjačkog krajolika. Autorica prenosi "tišinu" mjesta i na odnose međulikovima, pokazujući kako šutnja može polako ubijati dušu, a knjigu ne možemo ispustiti iz ruku dok ne otkrijemo u koga se i zašto usred te naizgled idilične bjeline uvuklo ledeno srce tame.

Camilla Läckberg jedna je od najčitanijih autorica na svijetu. Njezinih deset knjiga iz serije psiholoških trilera smještenih u priobalni švedski gradić Fjällbacku prodano je u više od 26 milijuna primjeraka i objavljeno u 60 zemalja. Ona je također uspješna poslovna žena i jedna od osnivačica investicijskog društva Invest In Her (Uloži u nju) koje se bavi ženskim poduzetništvom i borbom protiv rodne razlike u plaćama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –