Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arno Geiger

Priča o starom kralju koji nije mogao pronaći svoj dom

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Branka Grubić
  • 07/2012.
  • 193 str., meki uvez
  • ISBN 9789531411806
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U duboko dirljivoj priči o ocu Arno Geiger pripovijeda o čovjeku koji, obolivši od Alzheimerove bolesti, nije izgubio životnost i mudrost. Otac je potpuno svjestan sadašnjosti, ali je zaboravio svoju prošlost, svoju kuću i djecu.

Što je važno? Što je to što život čini vrijednim življenja?

Arno Geiger pripovijeda o svojemu ocu kojemu se uspomene polako gase i koji se sve teže snalazi u sadašnjosti: „Budući da moj otac više ne može preko mosta doći u moj svijet, ja moram otići k njemu.“ Otvoreno, s ljubavlju i vedro, Arno Geiger počinje ponovno upoznavati oca, zajedno s njim kroči krajolikom u kojem su obojica provela djetinjstvo, sluša njegove samo prividno besmislene i često predivne poetične rečenice, pripovijeda o očevoj sadašnjosti i budućnosti te o vlastitom djetinjstvu u selu.

Vedra, živahna, često i zabavna knjiga o životu, koji je još vrijedan življenja i koji se možda samo malo razlikuje od života, kojim svi živimo iz dana u dan.

Arno Geiger austrijski je romanopisac, rođen 1968. godine. Studirao je njemački jezik, povijest i komparativnu književnost u Innsbrucku i u Beču. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj spisateljski rad, među kojima se ističu Nagrada Deutscher Buchpreis (2005.), Nagrada Hölderlin (2011.), Nagrada Alemannischer (2017.), Nagrada Joseph-Breitbach (2018.) i Nagrada Grada Bremena za roman "Pod Zmajevom stijenom". Živi u Wolfurtu i Beču.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –