Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pika Vončina

Emilijina vrlo neobična pustolovina

  • Nakladnik: Mala zvona
  • 11/2012.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537760267
  • Cijena: 118.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nova autorska slikovnica Pike Vončine "Emilijina vrlo neobična pustolovina“ svojevrsni je nastavak njezine izvanredne i nagrađivane slikovnice "Emilija u zemlji kotača“.

Pustolovine su ovog puta odnijele malu ovcu Emiliju još dalje nego prvi put, kroz zemaljska i nebeska prostranstva, u društvu neobičnih, veselih likova Vjetromira Kiša, Latice Korjenčić, Kapeka Vodomila, Kapljice Slanke i drugih.

Puna iznenađujućih likovnih detalja, slikovnica je idealna za čitanje s najmlađima.

Pika Vončina rodila se u 1961. godine u Zagrebu. U drugoj je godini počela crtati po zidovima i oslikavati ih. Poslije toga prešla je na papire, ali i knjige u kojima je uvijek nešto docrtavala. U Školi primijenjene umjetnosti i zatim na Akademiji likovnih umjetnosti i dalje su je okruživale olovke, boje, kistovi, i toliko se predano njima bavila da je kao studentica dobila Rektorovu nagradu. Od završetka studija bavi se ilustracijom, te je ilustrirala četrdeset knijga za djecu. Ilustrira također i školske udžbenike, te redovito objavljuje ilustracije u časopisima.

Svojim je radovima sudjelovala na Biennalu ilustracija u Bratislavi 1995, 1997, 1999, 2001. i 2003. godine, u selekciji BIB-a u Japanu 1998. i 2000. godine, te na izložbi Docet u Bologni 2003. Za ilustracije knjige Ivane Brlić Mažuranić "Čudnovate zgode šegrta Hlapića dobila" je 1999. nagradu "Grigor Vitez", a za isti je naslov izabrana i na Časnu listu IBBY-a.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –