Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ana Ðokić

Voli me / ne voli me

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • Ilustracije: Zdenko Bašić
  • 07/2012.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537514501
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U ovo naše doba puno se priča i piše o ljubavi. Ljubav se slavi, ili se za njom čezne u književnosti. O ljubavi se puno raspravlja i sa psihološkog aspekta. Ljubav se tumači i s povijesnog stajališta. I sa religijskog. Sociološkog. Etičkog. Estetskog…

Ali što biva kad riječi, i one napisane i one izgovorene, utihnu?

Art slikovnica VOLI ME / NE VOLI ME pokušaj je neverbalnog odgovora na pitanje – što za svakoga od nas znači – ljubav?


Autorski koncept slikovnice osmislila je Ana Đokić Pongrašić, ali je ona zapravo djelo grupe autora, a to su: Tomislav Tomić, Sanja Pribić, Ivana Guljašević, Bruno Kuman, Zdenko Bašić, Dražen Jerabek, Marsela Hajdinjak, Marijana Jelić, Željka Mezić, Branka Hollingsworth, Davor Pavelić, Aleksandra Knežević, Magi Peršić, Nikolina Manojlović Vračar, Ivana Tomić.

Ana Đokić rođena je 1965. godine u Beogradu, diplomirala je filozofiju, više od 30 godina živi i radi u Zagrebu. Piše romane za djecu i odrasle, radiodrame, televizijske i kazališne tekstove. Njezine knjige objavljeni su u Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Francuskoj, Njemačkoj. Organizatorica je različitih nacionalnih i međunarodnih književnih festivala.

Dobitnica je nekoliko književnih nagrada od kojih nagrade "Marin Držić" (2006), Nagrade "Mato Lovrak" (2002), priznanja White Ravens 2008., nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji 2016., Nagrade Grigor Vitez 2016.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Voli me / ne voli me - Ana Ðokić –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –