Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
László Krasznahorkai

Rat i rat

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Viktorija Šantić
  • 03/2014.
  • 304 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320151
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Glavni junak romana "Rat i rat", arhivist dr. György Korin, na svoj četrdeseti rođendan iznenada shvati da ne razumije svijet koji ga okružuje. Stvarnost mu u trenu postane zastrašujuće zamršenom, jednoznačnost svijeta na koju je dotad bio navikao najednom se pretvara u tjeskobnu, nerješivu zagonetku.

U tom mračnom trenutku očajanja započinje putovanje obilježeno sakralnim upletanjem drevnih vremena kojemu je krajnji cilj ništa manje nego pronalaženje izgubljena smisla u svijetu. Korina na tom putu vodi grčki bog Hermes, glasnik i predvodnik, no istodobno i zagonetni, nedokučivi, mračni gospodar, bog noćnih puteva, koji je spreman pokazati relativnost zakona i kompleksnost svijeta.Stvarnost ispitana do granice ludila.
The New Yorker

"Rat i rat" je suton, istjecanje i pojavljivanje krhkog svjetla... Svaka pojedinost je jasna, sve varijacije uočljive. U "Ratu i ratu", čitatelj se nikada ne gubi – sve do zadnje stranice.
le Monde des Livres

Kao što Krasznahorkai dobro zna, nije dovoljno opisati čudo: samo djelo mora biti čudo. Vrlo moguće da je ovo djelo to čudo.
The Times Literary Supplement

László Krasznahorkai (Gyula, 1954.) najvažniji je suvremeni mađarski autor, dobitnik brojnih priznanja i nagrada: od Nagrade József Attila ( 1987.), Nagrade Sándor Márai (1998.) do najvišega mađarskog državnog priznanja za književnoumjetničko stvaralaštvo, Nagrade Kossuth 2004. godine.

Zadnjih nekoliko godina cjelokupna svjetska književna javnost prepoznala je ovog iznimnog autora, djela su mu prevedena na mnoge jezike, kritika ga neumoljivo hvali, 2014. godine dobitnik je Nagrade Vilenica i Nagrade America za književnost, a 2015. Međunarodne nagrade Man Booker za cjelokupni književni opus.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Library Of Congress - László Krasznahorkai –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –