Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 27.02.2020.

Predstavljanje rezultata provedbe 'Čitateljskog programa za zatvorenike i djecu'

Predstavljanje rezultata provedbe 'Čitateljskog programa za zatvorenike i djecu' održat će se 27. veljače u prostorijama udruge Roditelji u akciji u Zagrebu. Ovo događanje organiziraju Hrvatsko čitateljsko društvo i Roda povodom završetka trogodišnjeg programa koji je financiralo Ministarstvo pravosuđa RH.
Najava • 25.02.2020.

Gost Poezije u dvorištu : Tomislav Zajec

U programu Poezija u dvorištu, u utorak 25. veljače gostuje Tomislav Zajec, pjesnik, nagrađivani i cijenjeni dramski pisac, dramaturg i prozaik. Autor knjige pjesama snažnog koncepta i slojevite narativnosti 'Katolička krivnja', objavljene 2016. godine. O mjestu poezije u njegovu pisanju i cjelokupnom stvaralaštvu, razgovara Sanja Baković.
Najava • 26.02.2020.

Promocija knjige Pavla Krmpotića 'Daina – Svijet latvijskog usmenog pjesništva'

Promocija knjige Pavla Krmpotića 'Daina – Svijet latvijskog usmenog pjesništva' održat će se u srijedu, 26. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu koja donosi izbor najvećeg korpusa usmenog pjesništva u Europi predstavit će akademik Ranko Matasović, Pavao Krmpotić i mr. sc. Krešimir Krnic.
Najava • 04.03.2020.

Međunarodni studentski skup Mostovi

Međunarodni studentski skup Mostovi održat će se od 4. do 6. ožujka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu popraćen večernjim programom u klubu Pločnik, koji obuhvaća razgovore, diskusije i čitanja te predstavljanja knjiga. Tema skupa su mostovi i veze na južnoslavenskom prostoru te kulturno-književni transferi na južnoslavenski prostor i s njega.
Najava • 24.02.2020.

U prevodilačkom ringu : Petra Pugar i Mate Maras

Prevoditi književni tekst znači birati iz niza opcija koje prevoditelji sami sebi nude. Na koji način ti procesi teku pokazat će Petra Pugar i Mate Maras, koji će se okušati u prijevodu kratke priče iz zbirke 'Assempri', koju je na prijelazu 14. i 15. stoljeća napisao Filippo degli Agazzari. Talijanistički prevoditeljski 'dvoboj' moderirat će Snježana Husić.
Najava • 20.02.2020.

Kako su Hešto i Pujto postali Bacawk & Chickichee: O engleskom prijevodu Črne mati zemle

Povodom engleskog prijevoda romana 'Črna mati zemla' Kristiana Novaka (Dark Mother Earth) u Kulturno informativnom centru u Zagrebu održat će se tribina na kojoj će gostovati prevoditeljica Ellen Elias-Bursać i pisac Kristian Novak. Razgovor će moderirati Marija Ott Franolić.
Najava • 24.02.2020.

Tribina Razotkrivanje: Ante Zlatko Stolica – Blizina svega

Predstavljanje knjige 'Blizina svega' Ante Zlatka Stolice (Fraktura, 2020.) održat će se u ponedjeljak, 24. veljače u Kinu Kinoteka u Zagrebu. Razgovor s autorom na tribini Razotkrivanje vodit će urednik Andrija Škare.