Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 23.10.2019.

Finsko-švedske spisateljice Mia Franck i Hannele Mikaela Taivassalo gostuju u Zagrebu

U sklopu razmjene Hrvatskog društva pisaca sa Švedskim društvom pisaca u Finskoj, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu gostuju dvije finsko-švedske spisateljice, Mia Franck i Hannele Mikaela Taivassalo, koje će se predstaviti svojim proznim ulomcima u prijevodu Miše Grundlera. Književnu večer moderira Bodil Zalesky.
Najava • 18.10.2019.

Književni petak: Književni kanon i lektira

Razgovor o važnosti i prisutnosti književnoga kanona u obrazovnome sustavu i javnome životu tema je ovotjednog Književnog petka na kojem će gostovati Dinko Kreho i Anita Peti-Stantić. Tribinu uređuje i vodi Lovro Škopljanac.
Najava • 17.10.2019.

Novozagrebačka tribina: Korana Serdarević

Novozagrebačka tribina, koja se održava u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu, u četvrtak 17. listopada ugostit će Koranu Serdarević i njezin 'Eksperiment Irene Tot'. S autoricom će o romanu razgovarati moderatorica tribine Maja Hrgović.
Najava • 17.10.2019.

Promocija knjige 'Rastanci' Mani Gotovac

Promocija nove knjige Mani Gotovac 'Rastanci' održat će se u četvrtak 17. listopada u baru Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Andrea Zlatar, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.
Vijest • 16.10.2019.

Orhan Pamuk dolazi na jubilarni 25. Sa(n)jam knjige u Istri

Pulski Sajam svoju 25. obljetnicu slavi uz temu 'Grad' i slogan 'Gradovi u tijeku'. O fenomenu grada i njegovim promjenama u Puli će razgovarati gotovo tri stotine domaćih i inozemnih autora, nakladnika, povjesničara, intelektualaca, kulturologa i umjetnika. Ovogodišnje autore predvodi jedan od velikih pisaca grada, Orhan Pamuk.
Najava • 12.10.2019.

Predstavljanje knjige 'Jeziku je svejedno'

Predstavljanje knjige 'Jeziku je svejedno' autora Anđela Starčevića, Mate Kapovića i Daliborke Sarić održat će se u subotu 12. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autore predstaviti prof. dr. sc. Ivo Žanić i prof. emeritus dr. sc. Damir Kalogjera.
Najava • 12.10.2019.

Predstavljanje zbornika kratkih priča 'Autorske bure'

Zbornik kratkih priča, 'Autorske bure', nastao u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, bit će predstavljen u subotu, 12.10. na neobičnoj lokaciji, posve neočekivanoj za književno događanje – Riječkoj ribarnici. U Autorskim burama sudjelovali su regionalni pisci i spisateljice, stvorivši kratke prozne tekstove inspirirane lokacijama diljem Kvarnera.