Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Vijest • 10.12.2018.

Dodijeljene nagrade 24. Sajma knjige u Istri - Libar za vajk knjizi 'Gorgona'

Posljednjega dana 24. Sa(n)jam knjige u Istri dodijeljene su nagrade Sajma; nagrada publike 'Libar za vajk' ove je godine pripala knjizi 'Gorgona' Ješe Denegrija, u izdanju Agroinove – naklade pri Institutu za istraživanje avangarde, a nagrada za najčitatelja Sajma Miodragu Čerini, ravnatelju Studentskoga centra Pula.
Najava • 10.12.2018.

Predstavljanje knjiga 'Najbolja skrb za osobe s demencijom u bolničkim uvjetima' i 'Alzheimer - dvanaest anegdota'

U ponedjeljak 10. prosinca, u Klinici za psihijatriju Vrapče (Zagreb), Medicinska naklada predstavit će knjige 'Najbolja skrb za osobe s demencijom u bolničkim uvjetima' (urednik hrvatskog izdanja Ninoslav Mimica) i 'Alzheimer dvanaest anegdota' (autori Ninoslav Mimica i Marija Kušan Jukić).
Najava • 11.12.2018.

Književnost kao spas – razgovor s Veliborom Čolićem

U Književnom budoaru kluba Booksa gostuje bosansko-francuski pisac Velibor Čolić s kojim će razgovarati književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić. Povod razgovoru je nova knjiga Velibora Čolića, autobiografijom nadahnut roman 'Priručnik za egzil : Kako uspjeti u izbjeglištvu u trideset i pet lekcija'.
Najava • 10.12.2018.

Svjetsko čitanje poezije

U ponedjeljak 10. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, čitaju i nastupaju: Nina Bajsić, Diana Burazer, Marija Dejanović, Jasminka Domaš, Dorta Jagić, Miroslav Kirin, Ana Brnardić Oproiu, Adrian Oproiu, Evelina Rudan... Svjetsko čitanje odvija se isti dan u Berlinu, Hannoveru, Parisu, Poitiersu, Lisabonu, Quebecu, Burkini Faso...
Najava • 10.12.2018.

Odvalimo se poezijom u Pločniku: Suvremene indijske pjesnikinje

Prosinačka pjesnička tribina Odvalimo se poezijom posvećena je suvremenom pjesništvu indijskih pjesnikinja o kojem će govoriti prevoditeljice i indologinje Marijana Janjić i Lora Tomaš. Poeziju suvremenih indijskih pjesnikinja čitat će: Maja Posavec, Zrinka Posavec, Katja Grcić, Lara Mitraković, Karmela Devčić, Maja Klarić i druge...
Najava • 06.12.2018.

Osječko predstavljanje romana 'Ezan' Ivane Šojat

Osječko predstavljanje romana 'Ezan' Ivane Šojat održat će se u četvrtak, 6. prosinca u Arheološkom muzeju Osijek. Uz autoricu o knjizi će govoriti Davor Špišić i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Armin Ćatić.
Najava • 07.12.2018.

Književni petak: Camus vs. Sartre: ljevica i nasilje

Tribina Književnog petka održat će se na temu 'Camus vs. Sartre: ljevica i nasilje'. Rasprava će se usmjeriti na pitanje o spremnosti ljevice da se obračuna s nasiljem u vlastitim redovima, te na problem slobode govora i prisutnost diskurzivnog nasilja koje se ogleda u pokušaju isključenja neistomišljenika iz javnog prostora.