Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 25.05.2018.

Predavanje i razgovor o zaboravljenim zagrebačkim knjižarima i knjižarama: Hartman, Kugli i Ćelap

Predavanje i razgovor o zaboravljenim zagrebačkim knjižarima i knjižarama: Hartman, Kugli i Ćelap održat će se u petak 25. svibnja u Kvartovskoj knjižari u Ilici 87. O knjižarima i knjižarama koje su bile centri knjiške kulture i okupljališta zagrebačkih intelektualaca govorit će Čedomir Višnjić, Dubravka Petek i Sanja Petrušić Goldstein.
Najava • 23.05.2018.

Na djeci jezik ostaje - razgovor o opadanju kakvoće jezika u emisijama namijenjenima djeci

U sklopu festivala Ilica: Q'ART, u srijedu 23. svibnja u Kvartovskoj knjižari u Ilici 87 održat će se tribina 'Na djeci jezik ostaje' kojom se nastoji posvijestiti koliko je važno da djeca od malih nogu upijaju kvalitetne jezične sadržaje kako bi brzo postali upućeni govornici hrvatskoga jezika.
Vijest • 22.05.2018.

Stamen Milovanović dobitnik Književne nagrade Lapis Histriae 2018

Na 13. Međunarodni književni natječaj za kratku priču Lapis Histriae s temom AZIL pristiglo je ove godine 107 priča na hrvatskom, srpskom, slovenskom, bosanskom i talijanskom jeziku. Žiri književnog natječaja odlučio je da ove godine nagradu dobije Stamen Milovanović (Niš) za priču 'Imenjaci'.
Najava • 24.05.2018.

Predstavljanje knjige 'Sportska kardiologija'

Predstavljanje knjige 'Sportska kardiologija: Kardiologija sporta, tjelesne i radne aktivnosti', urednika Zdravka Babića, Hrvoja Pintarića, Marjete Mišigoj-Duraković, Davora Miličića i suradnika održat će se u četvrtak, 24. svibnja u u Velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Najava • 27.05.2018.

Filozofski teatar ugošćuje slavnu književnicu Hertu Müller

Filozofski teatar u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u nedjelju, 27. svibnja ugošćuje slavnu književnicu Hertu Müller, dobitnicu Nobelove nagrade za književnosti 2009. godine koja se u svojim djelima i javnim istupima beskompromisno suprotstavlja svakoj dogmi i represiji.
Najava • 16.05.2018.

Svečana dodjela V.B.Z. književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2018. godine

Svečana dodjela i proglašenje pobjednika V.B.Z. književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2018. godine održat će se u sklopu 11. riječkog sajma knjiga i festivala autora - vRIsak, u srijedu 16. svibnja u Guvernerovoj palači u Rijeci, uz glazbene goste White on White.
Najava • 11.05.2018.

Zavičajnost bez granica: U potrazi za prijevodom - tema je devetog međunarodnog okruglog stola o zavičajnosti u literaturi za djecu i mlade

Gradska knjižnica Marka Marulića Split organizira deveti interdisciplinarni, međunarodni okrugli stol o zavičajnosti u literaturi za djecu i mlade pod nazivom 'Zavičajnost bez granica: u potrazi za prijevodom'. Okrugli stol se bavi temom koliko su slikovnice i knjige za djecu i mlade naših autora zanimljive za prevođenje i širenje izvan granica Hrvatske.