Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

I.P. - MV ×

Najava • 26.10.2018.

Književni petak (Žene i književnost) : Ana Tonković Dolenčić

Na trećoj tribini ciklusa Žene i književnost, urednice i voditeljice Milane Vuković Runjić, gostuje dramaturginja Ana Tonković Dolenčić, koja je za kazalište napisala niz tekstova, ali i adaptirala razna književna djela. Na tribini će se biti govora o tome kako se književno djelo adaptira za kazališne daske...
Najava • 26.10.2018.

Zagrijavanje listopadsko: Kristić, Krištofić, Pintarić, Rudan

Idealna večer da saznate kako arhitektica Ena Katarina Kristić gradi roman, a dizajner&illustrator Bojan Krištofić manevrira između poezije&proze; kako se mitovi rehabilitiraju u pričama Ivane Pintarić, ZLE edukacijske rehabilitatorice i kako nas to razbija istarska čakavica u baladi na mahove Eveline Rudan pjesnikinje i sveučilišne profesorice.
Najava • 25.10.2018.

Novu sezonu književne Bookvice otvara Dorta Jagić

Nova, jedanaesta sezona književnog programa Bookvica započinje u četvrtak 25. listopada gostovanjem Dorte Jagić u splitskom klubu Quasimodo. Jedna je od najuglednijih i najomiljenijih domaćih pjesnikinja predstavit će svoju najnoviju knjigu 'Veće od kuće' ali i govoriti o onome što je pokreće te drugim zanimljivim temama.
Najava • 25.10.2018.

Predstavljanje knjige Gordane Majdak 'Dodir obnaženih misli'

Predstavljanje knjige Gordane Majdak 'Dodir obnaženih misli' održat će se 25. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U programu sudjeluju: Gordana Majdak, Milena Benini, Krešimir Maligec, Maja Šiprak, Darko Dautović, Juraj Šargač i Veselin Krstovski.
Vijest • 19.10.2018.

Otvoren natječaj za rezidencijalni program u Splitu u 2019. godini

Udruga Kurs otvorila je prijave za rezidencijalni program 'Marko Marulić' u Splitu za 2019. godinu. Prijaviti se mogu autori i prevoditelji kojima je osiguran smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.
Vijest • 18.10.2018.

Jurica Pavičić dobitnik Nagrade Gjalski za 2018.

Dobitnik Nagrade Ksaver Šandor Gjalski za 2018. godinu je Jurica Pavičić za roman 'Crvena voda' u izdanju Profil knjige iz Zagreba. U obrazloženju nagrade stoji: 'Pisac je uspio izbjeći svaku deklarativnost, suzdržao se od slanja političkih poruka, pa je čak i one likove koji su mu odbojni kao društveni tipovi uspio prikazati kao ljude od krvi i mesa.'
Najava • 19.10.2018.

Književni petak : Harry Potter i uspon nacizma na suvremenom zapadu

Na tribini gostuje Aleksandar Žiljak koji će izložiti provokativnu tezu da Harry Potter govori o usponu nacizma u suvremenom zapadnom društvu. Nacizam u ovom kontekstu shvaćen je kao stanje duha, koje se perfidno uvlači u suvremene političke svjetonazore i programe, a serijal J. K. Rowling razotkriva niz njegovih (starih i novih) strategija.