Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Andrija Škare ×

Najava • 20.02.2020.

Promocija knjige Andrije Škare 'Dva prsta iznad gležnja'

Promocija novog romana Andrije Škare 'Dva prsta iznad gležnja' održat će se u četvrtak 20. veljače u Tvornici Kulture u Zagrebu. Uz autora, na predstavljanju će govoriti urednica Marina Vujčić, a ceremonijom upravlja Đurđica Čilić. Nakon svega slijedi indie/rock/alter/emo/hip-hop/savage party (plesnjak) za koji je zaslužan DJ Poison Ivy.
ČITAONICA • 14.02.2020.

Andrija Škare : Dva prsta iznad gležnja (ulomak)

Loše joj je, ali zna da će izdržati. Nekako hoće. Stišće tu sirotu Zoranovu ruku i u njoj ne traži samo sigurnost i uporište, u njoj vidi sve ono što je s druge strane, sve ono što nije groblje, sve ono što počne čim se malo spusti s brijega i vrati nazad u grad, kroz njegovu ruku upija život. Mnogo tereta za jednu običnu ruku.
Najava • 08.03.2019.

Književni petak: Čitati, pa makar i – reklamu!

Kako i koliko reklame i copywriteri kreiraju svijet u kojem živimo? Imaju li takvi, strogo primijenjeni, reklamni tekstovi i neku umjetničku vrijednost? O temi će razgovarati gosti: Lana Cirkveni, Nebojša Grbačić i Luka Ostojić. Urednik i voditelj Književnog petka je Andrija Škare.
Najava • 24.05.2018.

Ružica Aščić i Andrija Škare gostuju u Knjižnici Vjekoslava Majera u zagrebačkom Zapruđu

U četvrtak, 24. svibnja u 18:30 sati, u Knjižnici Vjekoslava Majera gostuju mladi književnici Ružica Aščić i Andrija Škare. Tom će prilikom Ružica Aščić predstaviti svoju nagrađenu knjigu 'Dobri dani nasilja', dok će Andrija Škare govoriti o svojoj najnovijoj knjizi 'Društvene igre'.
Najava • 03.05.2018.

Predstavljanje knjige Pere Kvesića 'Čovjek-vadičep sreće Ženu-ribu'

Nakladnička kuća Fraktura organizira predstavljanje knjige Pere Kvesića 'Čovjek-vadičep sreće Ženu-ribu: Iz riznice otorinolaringologa Marinka Popokatepetla'. Uz Peru Kvesića o knjizi će govoriti Đurđica Čilić Škeljo, Mihaela Gašpar Đukić i Andrija Škare.
Najava • 27.09.2016.

Dvostruki portret: Rob Doyle i Andrija Škare

U utorak, 27. rujna u Booksi će gostovati najhvaljeniji mladi irski pisac Rob Doyle i Andrija Škare, poznato TV lice, kolumnist i pisac. S njih dvojicom razgovarat će književni kritičar i novinar Neven Svilar na engleskom jeziku, a u Booksu ih dovodi izdavačka kuća Fraktura u sklopu projekta 'Sharing the Wor(l)d'.
Najava • 16.12.2015.

Libarenje : Andrija Škare i Korana Serdarević

Andrija Škare i Korana Serdarević gosti su novog Libarenja koje će se održati u srijedu 16. prosinca u Le Petit Caféu u Koprivnici. Saznajte kakvo je posmrtno slovo napisala Korana Serdarević i što Andrija Škare piše u časopisu Gloria.