Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Drago Glamuzina ×

Kritika • 12.09.2016.

Drago Glamuzina : Everest

"Everest" je književni vrhunac dosadašnje Glamuzinine spisateljske djelatnosti, mjesto na kojemu se, da ga parafraziramo, najbliže primakao mjestu s kojega na njegov radni stol padaju scene koje kasnije viđamo transformirane u riječi.
Urednik predstavlja • 09.07.2016.

Urednik predstavlja : Drago Glamuzina

Godine 2003. prešao sam u Profil gdje sam kao glavni urednik radio do kraja 2011. Od tada radim kao glavni urednik u V.B.Z.-u. U tih 13 godina uređivao sam fikciju, poeziju i publicistiku, prosječno petnaestak knjiga godišnje, što znači da sam dosad uredio oko 200 knjiga. Kao glavni urednik potpisao sam ih više od 1000.
Najava • 16.06.2016.

Predstavljanje zbirke Everest Drage Glamuzine u Osijeku

Predstavljanje zbirke pjesama 'Everest' Drage Glamuzine uz razgovor na temu Poezija i suvremenost održat će se u u četvrtak 16. lipnja u Klubu knjižare Nova u Osijeku. Uz autora, sudjeluju Delimir Rešicki, Dario Grgić i Igor Gajin.
Najava • 12.04.2016.

Drago Glamuzina gost Poezije u dvorištu

U utorak 12. travnja 2016. u 19:00 sati gost ciklusa tribina "Poezija u dvorištu" (Café u dvorištu, J. Žerjevića 7/II, Zagreb) biti će pjesnik (prozaik, urednik) Drago Glamuzina.
Najava • 24.03.2016.

Zagrijavanje : Knjige i autori koje ste čekali

Drago Glamuzina nagrađivani pjesnik i prozaik koji je nedavno objavio novu, sjajnu knjigu poezije - 'Everest', na Zagrijavanju će predstaviti tri iznimna autora čije je romane nedavno uredio u izdavačkoj kući VBZ: Zorana Ferića, Bekima Sejranovića i Borivoja Radakovića.
Vijest • 20.05.2009.

Drago Glamuzina dobitnik nagrade roman@tportal.hr

Jedan od programskih vrhunaca 6. Zagrebačkog sajma knjiga i ove je godine bilo proglašenje nagrade roman@tportal.hr, koju je ovaj put osvojio Drago Glamuzina za roman "Tri", što je autoru osim relativne slave koju donose hrvatske književne nagrade podebljalo bankovni konto s 100 000 kn. Podsjetimo, ove godine u konkurenciji su još bili Renato Baretić ("Hotel Grand"), Sanja Lovrenčić ("Martinove strune"),...
Najava • 17.05.2008.

Predstavljanje romana 'Bijeg od budućnosti' Darka Lukića

Predstavljanje romana «Bijeg od budućnosti» Darka Lukića održat će se u subotu, 17. svibnja 2008. u 20 sati u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, na 5. zagrebačkom sajmu knjiga.O knjizi će uz autora govoriti Andrea Zlatar, Drago Glamuzina, a ulomke iz romana čitat će Leona Paraminski.
Kritika • 13.05.2008.

Drago Glamuzina : Tri

Roman o žudnjama, opsesijama i posesivnosti, o dva tipa paralelnih odnosa muškarca i dvije žene, nadopunjem je inventarom tema koje nisu u prvome planu, ali itekako funkcioniraju kao fusnota. Voajerizam, egzibicionizam, perverzija, motivi su koji roman fokusiran na samodostatan svijet otvaraju prema van, prema čitatelju koji se cijelo vrijeme osjeća pomalo kao voajer koji promatra egzibicionistički čin.