Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Drago Glamuzina ×

Tema • 04.06.2019.

Književna patrola: Vrisak - riječki sajam knjige i festival autora 2019.

'Želimo imati jak književni program, najzanimljivije knjige i autore, ali i programe koji će privući ljude koji ne pohode baš klasične promocije, ali ih zanimaju i knjige i kultura. Željeli smo da Guvernerova palača u ovih tjedan dana postane mjesto okupljanja, izlaska, živo kulturno središte Rijeke'...
Kritika • 12.09.2016.

Drago Glamuzina : Everest

"Everest" je književni vrhunac dosadašnje Glamuzinine spisateljske djelatnosti, mjesto na kojemu se, da ga parafraziramo, najbliže primakao mjestu s kojega na njegov radni stol padaju scene koje kasnije viđamo transformirane u riječi.
Urednik predstavlja • 09.07.2016.

Urednik predstavlja : Drago Glamuzina

Godine 2003. prešao sam u Profil gdje sam kao glavni urednik radio do kraja 2011. Od tada radim kao glavni urednik u V.B.Z.-u. U tih 13 godina uređivao sam fikciju, poeziju i publicistiku, prosječno petnaestak knjiga godišnje, što znači da sam dosad uredio oko 200 knjiga. Kao glavni urednik potpisao sam ih više od 1000.
Najava • 16.06.2016.

Predstavljanje zbirke Everest Drage Glamuzine u Osijeku

Predstavljanje zbirke pjesama 'Everest' Drage Glamuzine uz razgovor na temu Poezija i suvremenost održat će se u u četvrtak 16. lipnja u Klubu knjižare Nova u Osijeku. Uz autora, sudjeluju Delimir Rešicki, Dario Grgić i Igor Gajin.
Najava • 12.04.2016.

Drago Glamuzina gost Poezije u dvorištu

U utorak 12. travnja 2016. u 19:00 sati gost ciklusa tribina "Poezija u dvorištu" (Café u dvorištu, J. Žerjevića 7/II, Zagreb) biti će pjesnik (prozaik, urednik) Drago Glamuzina.
Kritika • 04.01.2010.

Drago Glamuzina : Je li to sve

Glamuzina, na poetičkim zasadama onoga što se u domaćoj kritici uvriježilo zvati stvarnosnim modelom (a sam ga je prozvani uvelike obilježio svojim već pomalo mitskim "Mesarima") ispisuje prije svega lirsku dekonstrukciju (malo)građanskog poimanja ljubavi te pripadajućih konvencija i odnosa kojima je zadano usustavit neusustavljivo. To je "zavođenje običnošću", gotovo plakatno objavljivanje intime,...
Vijest • 20.05.2009.

Drago Glamuzina dobitnik nagrade roman@tportal.hr

Jedan od programskih vrhunaca 6. Zagrebačkog sajma knjiga i ove je godine bilo proglašenje nagrade roman@tportal.hr, koju je ovaj put osvojio Drago Glamuzina za roman "Tri", što je autoru osim relativne slave koju donose hrvatske književne nagrade podebljalo bankovni konto s 100 000 kn. Podsjetimo, ove godine u konkurenciji su još bili Renato Baretić ("Hotel Grand"), Sanja Lovrenčić ("Martinove strune"),...
Najava • 17.05.2008.

Predstavljanje romana 'Bijeg od budućnosti' Darka Lukića

Predstavljanje romana «Bijeg od budućnosti» Darka Lukića održat će se u subotu, 17. svibnja 2008. u 20 sati u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, na 5. zagrebačkom sajmu knjiga.O knjizi će uz autora govoriti Andrea Zlatar, Drago Glamuzina, a ulomke iz romana čitat će Leona Paraminski.