Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

E-knjiga ×

Vijest • 01.06.2017.

Europski parlament usvojio prijedlog Komisije kojim se omogućuje smanjenje PDV-a na e-knjige

Europski parlament u četvrtak je usvojio prijedlog Komisije koji bi omogućio državama članicama smanjenje PDV-a na e-knjige i primjenu iste stope PDV-a na elektroničke publikacije (na primjer na e-knjige, e-novine i e-časopise) i tiskane publikacije.
Razgovor • 17.01.2016.

Krešimir Pintarić : Političkim elitama nedostaje vizija razvoja nacionalne kulture u 21. stoljeću

Kao autor, nisam mogao biti zadovoljan ni promocijom, ni distribucijom, a svakako ni činjenicom da sam morao osigurati financijska sredstva za objavljivanje knjige, kao ni pripadajućim honorarom u obliku autorskih primjeraka. Iz tog nezadovoljstva se javila potreba da osmislim alternativni model objavljivanja i distribucije nekomercijalnih naslova.
Vijest • 01.09.2015.

Lovrenčić, Bagić, Barbusse... nove elektroničke knjige naklade Mala zvona

Nakladnička kuća Mala zvona nastavlja objavljivati svoje naslove i u elektroničkom obliku. Za početak jeseni u e-formatu priređena su četiri nova naslova, na taj način broj e-knjiga Malih zvona popeo se na 30 naslova.
Najava • 02.06.2015.

Tribina i debata 'Elektroničke knjige vs. tiskane knjige'

O elektroničkim knjigama puno se piše, ali čitaju li se uopće u Hrvatskoj? Mnogi zagovornici e-knjiga ističu njezine prednosti jer zauzimaju manje mjesta, brže se pretražuju i ekološki su prihvatljivije. No, je li to zaista tako?