Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Helena Sablić Tomić ×

Kritika • 22.02.2017.

Helena Sablić Tomić : Skriveno u oku

Pišući o sebi, o gradovima i prostorima svojih sjećanja, o tradiciji i modernosti heterogenih prostora kulture kojima kroči u trostrukoj ulozi konzumenta, profesionalca i baštinika, Helena Sablić Tomić gradi 'čardu' od teksta – prostor sastavljen od slobode i uspomena, od privatnoga i javnoga, tumačenoga okom zainteresiranoga i obrazovanoga promatrača.
Najava • 16.03.2016.

Predstavljanje knjige Helene Sablić Tomić 'Skriveno u oku'

Predstavljanje knjige Helene Sablić Tomić 'Skriveno u oku' - zbirke kratkih priča i poetskih eseja koja donosi intimističke zapise, putopisne crtice i društvene komentare - održat će se u srijedu 16. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Ivana Bodrožić, Branka Džebić i Helena Sablić Tomić.
Najava • 13.10.2015.

Promocija knjige Helene Sablić Tomić 'Dodir teksta'

Promocija knjige Helene Sablić Tomić 'Dodir teksta' održat će se u utorak 13. listopada u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Branka Džebić i Branko Čegec.
Najava • 14.03.2007.

PROMOCIJA : U potrazi za Ivanom

U organizaciji Gradske knjižnice Vukovar, Filozofskog fakulteta u Osijeku i Dislociranog studija u Vinkovcima, književnica Sanja Lovrenčić predstavit će svoju knjigu o Ivani Brlić Mažuranić «U potrazi za Ivanom». Ovaj izuzetno provokativan, a istovremeno stilski dorađen biografski roman o našoj najpoznatijoj književnici, predstaviti će se 14. ožujka 2007. u Vinkovcima i Vukovaru, te 15. ožujka u...