Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Julijana Adamović ×

Vijest • 03.12.2019.

Julijana Adamović dobitnica Književne nagrade Stipana Bilića-Prcića za roman 'Divlje guske'

Ovogodišnja dobitnica Književne nagrade Stipana Bilića-Prcića koju dodjeljuje Zaklada HAZU je književnica Julijana Adamović za roman 'Divlje guske'. Nagradu su joj uručili predsjednik Upravnog odbora Zaklade HAZU akademik Zvonko Kusić i ravnateljica Zaklade Marina Štancl.
Kritika • 28.12.2018.

Julijana Adamović : Divlje guske

Iako se u romanu odvije nekoliko presudnih događaja (rođenje njihove sestre, recimo), naglasak nije na fabuli, već na vinjetama koje se nižu kao figure na ukrasnim papirnim trakama. Isprepliću se scene ispričane naturalističkom i nadrealnom poetikom.
Najava • 04.10.2018.

Predstavljanje knjige 'Divlje guske' Julijane Adamović

Predstavljanje knjige Julijane Adamović 'Divlje guske' održat će se u četvrtak, 4. listopada u caffe baru/clubu Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Jadranka Pintarić, Marina Vujčić, Julijana Adamović i Vesna Tominac Matačić. Na gitari će zasvirati Romana Orešnik.
Videoteka • 29.08.2018.

Pisci na mreži: Julijana Adamović

Projekt 'Pisci na mreži' u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, nastoji saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori? Gošća: Julijana Adamović.
Najava • 21.10.2016.

Predstavljanje knjige Julijane Adamović 'Glineni anđeli'

Predstavljanje najnovije knjige pripovjedaka Julijane Adamović 'Glineni anđeli' održat će se u petak 21. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti književnica i kritičarka Ljerka Car Matutinović, urednice Ana Kranjčić i Jasna Kovačević i, autorica Julijana Adamović.