Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Maša Kolanović ×

Najava • 04.06.2019.

Predstavljanje knjige Maše Kolanović 'Poštovani kukci i druge jezive priče'

Predstavljanje nove knjige Maše Kolanović 'Poštovani kukci i druge jezive priče' održat će se u utorak, 4. lipnja u zagrebačkom Cafeu u Dvorištu. Na promociji će uz autoricu o knjizi govoriti Kristian Novak i urednica Adriana Piteša, a ulomke iz knjige čitat će Tihana Lipovec Fraculj.
Najava • 28.06.2018.

Razgovor o zborniku 'The Cultural Life of Capitalism in Yugoslavia'

Razgovor o zborniku 'The Cultural Life of Capitalism in Yugoslavia: (Post)Socialism and its Other' održat će se u četvrtak, 28. lipnja u zagrebačkom klubu Booksa. Autorice i urednice zbornika Dijana Jelača, Maša Kolanović i Danijela Lugarić razgovarat će s Miljenkom Buljević o nekim od pitanja koja se problematiziraju u ovom zborniku.
Kritika • 05.03.2014.

Maša Kolanović : Jamerika

"Jamerika" se ostvaruje u naglašenom koloritu vrištećih kolaža, u ritmu i leksiku ulice, u intertekstualnim referencama na globalne pop-kulturne fenomene, u ikoničkim prikazima slave, moći i blještavila te u brisanju granica između jezikâ i transformaciji hrvatskoga u unilaterlano razumljivu varijantu hrvatsko-engleskog pidžina.
Najava • 27.11.2012.

Strip-tease Matka Vladanovića : Ništa kontra Stripa?

Treća po redu tribina posvećena stripu u Booksi "Strip-tease Matka Vladanovića", pozabavit će se temom 'nepoćudnosti' stripa sredinom prošlog stoljeća s posebnim osvrtom na rađanje pop-kulture u Jugoslaviji. Voditelj tribine Matko Vladanović razgovara s Mašom Kolanović.
Najava • 02.03.2010.

Od korica do korica: Ivana Simić Bodrožić i Maša Kolanović

Ratna književnost i ženska književnost termini su koji se često koriste kod opisa knjiga. Iščitavajući roman "Hotel Zagorje" Ivane Simić Bodrožić i zbirku priča Maše Kolanović "Sloboština Barbie" u Booksinom Književnom budoaru (utorak, 18 h) analizirati će se i pokušati dekonstruirati ove kategorije.