Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Mateja Jurčević ×

Najava • 07.11.2019.

Predstavljanje knjige 'Žene iz Altamire' Mateje Jurčević

Predstavljanje knjige 'Žene iz Altamire' Mateje Jurčević održat će se u četvrtak 7. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu koja obuhvaća tri ciklusa pjesama, predstavit će Mateja Jurčević, Evelina Rudan, Sanja Baković i Branko Čegec.
Najava • 26.04.2019.

Program 'Poezija u dvorištu' predstavlja Istočni blok

Program Poezija u dvorištu predstavlja pjesnikinju i pjesnike životno i prostorno vezane za istočni dio Hrvatske, stoga je i okvirni naslov ovog susreta Istočni blok. Kako stvaraju i kako pišu suvremeni slavonski pjesnici, što se događa i ne događa s poezijom u prostorima iz kojih dolaze, osjećaju li se u bilo kojem smislu izmješteno...?
Najava • 22.05.2018.

Pjesnikinja Mateja Jurčević gostuje na tribini 'Poezija na živo'

U utorak, 22. svibnja u 19 sati u Booksinom književnom programu, na tribini 'Poezija na živo' gostovat će mlada nagrađivana pjesnikinja Mateja Jurčević. je rukopisom 'Paranoja' osvojila nagradu Goran za mlade pjesnike za 2016. godinu. S urednikom Ivicom Prtenjačom doradila je nagrađeni rukopis i 2017. objavila zbirku 'Bijela vrata'.
Najava • 18.11.2016.

Književni petak : Mjesto za poeziju

Na Književnom petku ovog se tjedna nudi mjesto više. Mjesto za poeziju. Uređuje ga i vodi Ivica Prtenjača a gosti su mu Mateja Jurčević, ovogodišnja dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike, Branko Čegec i Kemal Mujičić Artnam. Dođite i pronađite svoje mjesto za poeziju.
Vijest • 05.03.2016.

Goranov vijenac Sonji Manojlović, Goran za mlade pjesnike Mateji Jurčević

Ugledna hrvatska pjesnikinja Sonja Manojlović dobitnica je ovogodišnjeg Goranovog vijenca - nagrade za pjesnički opus i ukupan prinos hrvatskoj književosti dok je nagrada Goran za mlade pjesnike dodijeljena Mateji Jurčević za rukopis radnog naslova 'Paranoja'.