Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Miroslav Mićanović ×

Najava • 25.04.2019.

Frakturina večer poezije

Nakladnička kuća Fraktura organizira večer poezije koje će se održati u četvrtak 25. travnja 2019. u 20 sati u dvorani Müller zagrebačkog Kina Europa (Varšavska 3). Predstavit će nove zbirke Josipe Gogić, Miroslava Kirina, Suzane Matić, Lare Mitraković i Davora Šalata.
Najava • 15.10.2018.

Pjesnička tribina Odvalimo se poezijom: Čegec & Mićanović

Prvi gosti ovogodišnje sezone tribina Odvalimo se poezijom koja se održava u klubu Pločnik u Zagrebu, bit će 'ljudi iz Dvorišta', pjesnici, urednici, voditelji književnih radionica, pokretači književnog časopisa Quorum, Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 05.09.2017.

Utorak na Festivalu svjetske književnosti 2017.

Na Festivalu svjetske književnosti u utorak 5. rujna gostuju Olja Savičević Ivančević, María Fasce, Milana Vuković Runjić, Aleš Šteger, Miroslav Mićanović i Michael Krüger. Uz gostovanja autora, održat će se predstavljanje časopisa Behar te filmska večer.
Najava • 08.06.2017.

vRIsak : Beqë Cufaj predstavalja 'projekt@party'

Na 10. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora vRIsak u četvrtak 8. lipnja gostuje kosovsko-njemački pisac Beqë Cufaj koji će predstaviti svoj roman 'projekt@party' u kojem otvoreno kritizira rad i djelovanje međunarodnih mirovnih misija na ovim prostorima. U programu vRIska svoje će nove knjige predstaviti i Miroslav Mićanović i Ivica Prtenjača.
Najava • 09.06.2017.

21. Kvirinovi poetski susreti

21. Kvirinovi poetski susreti održat će se od 9. do 11. lipnja u Sisku u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Sisak. Na Susretima će se dodjeliti Plaketa sv. Kvirina za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu ovogodišnjem laureatu Miroslavu Mićanoviću i nagrada za najbolju knjigu poezije Goranu Gatalici za zbirku 'Kozmolom'.
Najava • 04.12.2014.

Kulturni četvrtak u Sesvetama u društvu Miroslava Mićanovića

Kulturni četvrtak u Sesvetama poziva vas na predstavljanje knjige poezije Miroslava Mićanovića "Jedini posao", koje će se održati u četvrtak 4. studenoga u Knjižnici Sesvete. Knjigu će predstaviti Miroslav Mićanović, Branko Čegec, Krešimir Bagić i voditelj, Zoran Roško.
Najava • 05.11.2014.

Razgovor o poeziji povodom knjige ‘Projekt Poljska’ Ivana Šamije

Razgovor o poeziji povodom objavljivanja knjige pjesama ‘Projekt Poljska’ Ivana Šamije u izdanju Meandarmedie, održat će se u srijedu 5. studenoga u Književnom klubu Booksa u Zagrebu. U razgovoru će sudjelovati Miroslav Mićanović, Irena Matijašević, Branislav Oblučar i Ivan Šamija.
Vijest • 17.07.2014.

CKP-ova ljetna škola pisanja 2014.

Ljetna škola pisanja održat će se od 24. do 31. kolovoza u Petehovcu, na brdu iznad Delnica, u malom idiličnom domu koji će nam pružiti savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja. Ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program.