Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Rade Jarak ×

Najava • 03.10.2018.

V.B.Z. predstavlja novi roman Rade Jarka 'Suha palma'

Izdavačka kuća V.B.Z. organizora predstavljanje novog romana Rade Jarka 'Suha palma' koje će se održati u srijedu, 3. listopada 2018. godine, u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Trg P. Preradovića 5, Zagreb). Sudjeluju: Rade Jarak, Jadranka Pintarić, Velimir Visković i Drago Glamuzina.
Najava • 05.11.2008.

Hrvatski pisci u Sarajevu i Zenici

U sklopu razmjene između Hrvatskog društva pisaca i Društva pisaca Bosne i Hercegovine, hrvatski pisci Ante Armanini, Rade Jarak, Ljerka Car Matutinović i Slobodan Šnajder gostuju u Sarajevu i Zenici. Oni će u srijedu, 5. studenog imati dva nastupa u Sarajevu, a u četvrtak, 6. će se predstaviti studentima Pedagoškog fakulteta u Zenici.
Najava • 11.09.2008.

Tribina dekonstrukcije i Rade Jarak

U četvrtak, 11. rujna 2008 u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, u Basaričekovoj 24, Zagreb, gostuje Rade Jarak, glavni urednik internetskog časopisa 'Knjigomat' koji se odnedavno pojavljuje i u tiskanom obliku. Na tribini će biti predstavljena dva najnovija broja časopisa a bit će riječi i o njegovoj novoj knjizi - romanu "Pustinje".
Kolumna • 21.03.2005.

Rade Jarak - "Duša od krumpira"

Jarak je i inače, što je lako zaključiti na osnovu njegove dosadašnje proze, jedan od rijetkih autora koji iz knjige u knjigu mijenja tematski, stilski i žanrovski model, nikada ne »parazitira« na prokušanom receptu prošle knjige, čak i ako se on pokazao izuzetno uspješnim, nego ide dalje i ispituje mogućnosti vlastita proznog rukopisa. To je dakako dobro i umjetnički pošteno, ali mi se čini i kako je...