Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

salman rushdie ×

Tema • 19.10.2017.

Sajam knjiga u Frankfurtu u znaku političkih i društvenih promjena

Sajam knjiga u Frankfurtu (Frankfurter Buchmesse) bez sumnje je jedan od najvažnijih i najznačajnijih događaja u svijetu kad je knjiga i izdavaštvo u pitanju. Riječ je o najvećem međunarodnom sajmu nakladničke industrije, mjestu susreta izdavača iz cijelog svijeta na kojem se vidljivo iskazuje moć neke zemlje ili društva u promicanju vlastite kulture.
Kritika • 13.10.2017.

Salman Rushdie : Dvije godine, osam mjeseci i dvadeset osam noći

Rushdie je ateista koji se boji boga. S razlogom. Zbog uvrede njegova proroka već desetljećima nosi glavu u torbi. „Dvije godine, osam mjeseci i dvadeset osam noći“ njegov je obračun s lažnim bogovima, i njihovim pristašama koji „traže da se ubiju pristaše drugih lažnih bogova“; njegov obračun s organiziranim religijama i njihovim izmišljenim bogovima koji stvaraju sasvim konkretnu mržnju i...
Vijest • 11.07.2008.

Salman Rushdie dobitnik nagrade 'Best of Booker'

"Djeca ponoći", knjiga Salmana Rushdiea, za koju je ovaj pisac indijskoga podrijetla 1981. dobio prestižnu britansku literarnu nagradu 'Booker', u četvrtak je dobila nagradu 'Best of Booker', čime je proglašena najboljom u 40-godišnjem razdoblju koliko se ova nagrada dodjeljuje.