Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomislav Brlek ×

Najava • 29.03.2019.

Književni petak: Književne nagrade i nagrađivanje

O književnim nagradama i njihovoj definiciji, razlikovanju nagrada i nagrađivanja, kao i o tome kako pojedine književne nagrade djeluju na percepciju književnih tekstova govorit će Tomislav Brlek, Kruno Lokotar i Hrvoje Tutek. Urednik i voditelj Književnog petka je Lovro Škopljanac.
Najava • 30.05.2017.

Budi mi lik : Sibila Petlevski i Tomislav Brlek

Trbina o izmišljenim i stvarnim likovima u književnosti Budi mi lik, održat će se u utorak 30. svibnja Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O tome kako nastaju likovi priča i romana razgovaraju Sibila Petlevski i Tomislav Brlek. Razgovor vode Jadranka Pintarić i Srđan Sandić.
Razgovor • 20.07.2016.

Tomislav Brlek: Što pisci manje čitaju, to sličnije pišu

Proučavanje književnosti trebalo bi da se usredotoči na istraživanje forme i strukture teksta te njegovog mjesta u sustavu književnosti, drugim riječima, onoga što tekst iskazuje o sebi kao književnom djelu.
Najava • 13.11.2014.

Predstavljanje knjige Teofila Pančića 'Gost iz galaksije'

Predstavljanje knjige Teofila Pančića 'Gost iz galaksije' održat će se u četvrtak 13. studenoga u VIP clubu u Zagrebu. Zbirku kolumni u kojoj Pančić beskompromisno piše o aktualnim hrvatskim temama i suvremenoj stvarnosti, predstavit će Tomislav Brlek, Marina Vujčić i Teofil Pančić.
Najava • 01.03.2007.

PROMOCIJE : Feral Tribune i Fabrika knjiga

Feral Tribune i Fabrika knjiga pozivaju na PROMOCIJU KNJIGA: Predrag Brebanović – «Podrumi marcipana» (knjiga sadrži niz esejističkih i književnokritičkih tekstova koji obrađuju djela Bore Ćosića) i dvosveščani izbor iz stvaralaštva maloljetnog delinkventa Viktor Ivančić – «Robi K.» (1100 stranica u 2 knjige, 350 izabranih priča iz razdoblja 1984. - 2006.) koje će se održati u četvrtak,...