Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zagreb Book Festival ×

Najava • 22.05.2018.

Predstavljanja knjiga na Zagreb Book Festivalu 2018.

Kao i svake godine ZBF će predstaviti nove romane najznačajnijih hrvatskih autora te slušati poeziju i prozu nagrađivanih domaćih pjesnika i ponajboljih usmenih pripovjedača. Promocije novih knjiga, koncerti i bogat program za najmlađe i ove će godine biti uobičajena ponuda četvrtog Zagreb Book Festivala.
Vijest • 21.05.2018.

U Muzeju za umjetnost i obrt počinje međunarodni Zagreb Book Festival (ZBF)

Večeras u 18:30 sati na Ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt održat će se svečano otvorenje međunarodnog Zagreb Book Festivala (ZBF). Nakon otvorenja slijedi zanimljiva panel diskusija na temu 'Narcisoidnost kao virus moderne tehnologije', a nakon panela slijedi opuštanje uz domjenak i glazbu.
Najava • 21.05.2018.

Panel diskusije na Zagreb Book Festivalu 2018. : Raspored

Četvrto izdanje Zagreb Book Festivala bavi se temom #Selfie kulture, odnosno utjecaja koji moderna tehnologija ima na društveno-politička, ekonomska, intimna i identitetska pitanja, kao i na samu umjetnost. Neka od otvorenih pitanja pokušat će se rasvijetliti s raznih gledišta u razgovorima i panelima s ovogodišnjim gostima.
Najava • 20.05.2018.

Nagrađivana engleska književnica Julia Donaldson, kreatorica Grubzona, gostuje u Zagrebu

U sklopu boravka Julije Donaldson u Zagrebu, Ibis grafika u suradnji sa zagrebačkom knjižarom Bookara organizira druženje s autoricom te potpisivanje knjiga 20. svibnja, a dan kasnije, 21. svibnja, na Zagreb Book Festivalu,održat će se točka Grubzon i prijatelji, u kojemu sudjeluju Julia i Malcolm Donaldson.
Najava • 21.05.2018.

Zagreb Book Festival donosi temu Selfie kultura: Mit i stvarnost

Zagreb Book Festival (ZBF) će u ponedjeljak, 21. svibnja po četvrti put otvoriti vrata Muzeja za umjetnost i obrt kako bi ljubiteljima knjiga tijekom sedmodnevnog trajanja festivala ponudio bogat program u sklopu kojeg će gostovati renomirana imena domaće i strane književne scene - sve u fokusu ovogodišnje teme #Selfie kultura: Mit i stvarnost.
Najava • 23.05.2017.

Otkrijte Zagreb kroz oči austrijskog pisca Karla-Markusa Gaußa

Austrijski pisac Karl-Markus Gauß, jedan od najboljih poznavatelja društvenih, kulturnih i književnih prilika Srednje Europe, predstavit će svoju knjigu 'Oči Zagreba' na Zagreb Book Festivalu u utorak 23. svibnja u razgovoru s urednikom Seidom Serdarevićem. Pridružite se šetnji gradom uz razgovor s autorom, uz simultani prijevod s njemačkog.
Najava • 21.05.2016.

Zagreb Book Festival : Program preko vikenda

I posljednja dva dana Zagreb Book Festivala 2016. očekuje vas bogat program: sudjeluju (između ostalih) David Park, Eoin Colfer, Veljko Barbieri, Carl-Johan Vallgren, Edo Popović, Jasna Jasna Žmak i drugi.