Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Katja Grcić

Nosive konstrukcije

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • 12/2015.
  • 63 str., meki uvez
  • ISBN 9789533341026
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U knjizi Katje Grcić sve je kao u poetskom ekspres loncu: dobro odmjereno, dobro zatvoreno, a unutra ključa i vrije. Goli izraz, „očišćen“ od jezičnih viškova svjedoči određen emotivni višak, onaj iz kojeg naposljetku izraste ili iskoči pjesma. Pjesma je najčešće ljubavna, njene su konstrukcije uvijek za dvoje, a materijali krhki, iako se na njih u kakvoj sarkastičnoj rečenici moguće i posjeći. Lirski subjekt, kao i mnogi subjekti prije, vječno traga za (vječnom?) ljubavlju.

U zbirci "Nosive konstrukcije" ta ljubav nije samo uzajamno utočište, nego i uzajamni strah, ono od čega i prema čemu se bježi. Pritom je pristup autorice originalan, suvremen i svjež, pa je takav i konačan produkt – poezija koja stilski i tematski prelazi lokalne i tradicijske okvira pjesništva.

Olja Savičević Ivančević

Katja Grcić rođena je 1982. u Splitu. Germanistiku i anglistiku studirala je u Zadru i Beču. Po završetku studija odlazi u Zagreb, a potom u Split, gdje i danas živi. Radi kao prevoditelj i predavač, te sezonski kao turistički vodič. Surađivala je s Udrugom KURS, u svojstvu prevoditeljice i moderatorice književnih večeri. Višegodišnji aktivni član Udruge za pomoć djeci s disleksijom, DYXY. Piše poeziju i prozu, a bavi se i vizualnom umjetnošću.

Poeziju je do sada objavljivala brojnim časpisima (Quorum, Vijenac, Pobocza, Motrišta, The Split Mind, Zarez, Tema) i na HR 3 u emisiji Poezija naglas. Radovi su joj zastupljeni i u virtualnom časopisu za književnost Knjigomat. U travnju 2014. prvi put javno izlaže u okviru grupne izložbe NUS u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –