Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Šimleša

Suli u avanturi : Prijateljstvo

  • Nakladnik: Profil
  • Ilustracije: Sven Nemet
  • 12/2017.
  • 36 str., meki uvez
  • ISBN 9789533135892
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovo je pustolovina s afričkog juga
gdje mala žirafa traži svog druga.
Ovo je i legenda o mudrom slonu
koji životinje savane uči bontonu.

Poslušaj priču o šašavoj Suli
koja pruge želi i banane guli,
A sve zato što ne zna tko je
i ne može naći krdo svoje.

Maja Šimleša svoje je nadareno i štosno pero hrabro ukrstila s briljantnim kistom višestruko nagrađivanog akademskog slikara Svena Nemeta kako bi nam ispričali ovu živopisnu, vrckavu, smiješnu, iznimno toplu i poučnu priču o prijateljstvu, sreći i kvalitetama koje posjedujemo, ali koje katkad trebaju iskreni prijateljski poguranac da bismo ih postali svjesni.

"Suli je rođena prije 6 godina, u dugim vožnjama automobilom kroz jutarnje gužve do jaslica. Našoj neumornoj djevojčici spavanje nikad nije bilo zanimljivo pa sam vrijeme kratila smišljajući svakojake priče, inspirirana dogodovštinama iz našeg mama-dijete mikrosvemira. No uvijek se najviše iščekivala ona o smotanoj i slatkoj žirafici koja usamljena luta savanom u potrazi za društvom. I dok bi jedna moja ruka odmarala na volanu, druga bi se pretvarala u šašavicu Suli i razgovarala sa živahnom curicom na stražnjem sjedalu. Sve ove godine Suli je ostala omiljena 'igračka', najdraža utjeha i najzabavniji lik iz bajke. I dandanas povremeno joj 'telefoniramo', na što Suli spremno uskače u prvi avion i stiže iz Afrike ravno na naš prag. Samo što je sada ovdje dočekuju i ručice naše danas 8-godišnje djevojčice koje glume – male žirafe bebe." - Maja Šimleša

Maja Šimleša, rođena je u Zagrebu prije 39 i pol godina. Odmalena je voljela slikovnice i knjige, a raznorazne priče i scenarije smišljala je i sama. Kad bih ih pokušala oživjeti u stvarnosti, obično bih razveselila svoje roditelje – "skidali su me s prozora, gelendera, čak i lustera te pokušavali uvjeriti da je pogubno hodati strmim stubama u prevelikim i previsokim štiklama". Danas je simultana prevoditeljica i profesorica koja obožava svoj posao. Za sebe će reći da se i sama osjeća kao dijete; uz nepresušnu želju za igrom i vrckavu maštu i dalje smišlja priče, avanture i iznenađenja, tražeći nove prozore u svijet. I svim srcem vjeruje da je to najdragocjenije nasljeđe koje ostavlja svojoj kćeri.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –