Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stephan Pastis

Timi promašaj : Dezinficirano radi vaše zaštite

  • Nakladnik: Profil
  • Ilustracije: Stephan Pastis
  • 12/2017.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136110
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Timi Promašaj, osamljeni junak goleme mašte, u ovom će nastavku duhovitog serijala pokazati i svoju osjećajnu stranu. U četvrtom nastavku Timi je na putu prema Chicagu. Mamin se dečko, Portir Dave, onamo seli, a Timiju se sve te promjene ne sviđaju, jednako kao ni beskonačno vozikanje u autu. A što je još gore, uvijek sumnjiva Mila Moskić koja miriši na mandarine i njezina obitelj putuju s njima.

A njezina je obitelj stvarno čudna: mama stalno tipka na mobitel, tata samo priča o kartama i prigovara Mili, a mlađi brat voli šarati po zidovima. K tome, Timi mora riješiti novi zločin koji mu je priskrbio njegov najbolji prijatelj Rola – nestanak novaca za siromašnog dječaka. Zločine je mnogo teže rješavati na daljinu, ali Timi je odlučan u namjeri da dokaže kako je i ovaj put glavna zločinka Korina Korina, koja je, saznao je Timi od Mile, također u Chicagu. Da bi na oku držao potencijalnu zločinku Milu koja malo priznaje da je krađu počinila, a zatim poriče, njih dvoje zajedno odlaze u potragu za Korinom. I smjeste svoj stožer u skupom hotelu.

Na kraju ovog nastavka otkrivamo Timijevu socijalno inteligentnu osobnost i osjetljivost – da bi zaštitio tužnu prijateljicu, Timi je spreman uputiti se u ludu avanturu, i to pod krinkom istraživanja krađe. A osim toga, što ako Portir Dave jednog dana postane kao Milin tata? I kako da to kaže mami?


„Timi je detektiv koji preuzme neki tajanstveni slučaj i učini ga još tajanstvenijim.“
Stephen Pastis


Ovaj smiješni i topli roman o osamljenu dječaku čija je mašta beskrajna, ali koji ima malih problema u komunikaciji s ljudima oko sebe objavljen je u više od 30 zemalja svijeta. Prvi je nastavak samo u Americi prodan u više od 350 000 primjeraka. Svi su nastavci ovog serijala bili na New York Timesovoj listi najprodavanijih naslova te na Amazonovim ljestvicama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –