Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mirjana Tomašević Dončević

Kako nacrtati osjećaj? : Likovna terapija i (s)likovni dnevnik kao samopomoć

  • Nakladnik: Profil
  • 12/2005.
  • 130, meki uvez
  • ISBN 95312010005
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Moj je likovno-terapeutski projekt Kako nacrtati osjećaj? započeo kao "goli" pokušaj meni najlakše pristupačne samopomoći u izuzetno zahtjevnoj i krajnje iscrpljujućoj životnoj situaciji. U početku je to bio sasvim intiman dnevnik o mojim dvojbama, traženjima, konfliktima i razočaranjima te pokušajima samoobnavljanja životne energije i volje za nastavak naporna rada i borbe za osobna uvjerenja.

Dnevnički su iskazi bilježeni prvenstveno vizualnim jezikom, kao meni bliskim i uvijek poticajnim, ali osobno još nedovoljno istraženim načinom izražavanja. Riječ je trebala biti samo dodatni element zapisa, tek kao pokušaj svjesnog dešifriranja neke šire dimenzije inače samodovoljnoga, likovnog iskaza. Međutim, riječ se neplanirano izborila za gotovo ravnopravnu, a povremeno i sasvim ravnopravnu ulogu sa slikom zabilježenog psihičkog stanja, odnosno sa samim crtežom.

Dnevnik se nastavio kao intimno samoispitivanje i samopodrška, ali i kao paralelno znatiželjno istraživanje odnosa slike, osjećaja i riječi. Moja je umjetnička sklonost istraživanju u svojem daljnjem toku izazvala moju potrebu djelovanja izvan sasvim intimnog prostora te dijeljenja svojih iskustava sa širom javnosti.

Vjerujem da će mnogi čitatelji zajedno s ovom knjigom dobiti i poticaj da i sami zakoraknu u avanturu koja se zove "upoznaj samog/ samu sebe", dakle otkrijmo i upoznajmo svoje osjećaje da bismo zatim mogli bolje razumjeti i ljude i svijet oko sebe. Čitateljima u tome osim predstavljenoga umjetničko-terapeutskog projekta može pomoći i teoretska razrada problema terapije.
Autorica

Čitateljima-istražiteljima knjiga nudi uvid u autoričin umjetničko-terapeutski projekt koji se temelji na vođenju (s)likovnog dnevnika osjećaja, teorijsku razradu problema likovne terapije. Knjiga nudi prikaz ideje (s)likovnog dnevnika kao samopomoći, autoričino predavanje na temu komunikacije vizualnim jezikom s međunarodnoga znanstvenog skupa, kao i primjere iz prakse iz osobnog rada autorice s djecom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –