Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dušan Viro

Slobodan Milošević : Anatomija zločina

  • Nakladnik: Profil
  • 05/2007.
  • 718 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789531205597
  • Cijena: 33.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ova knjiga predstavlja vrlo značajan iskorak u hrvatskoj povijesnoj i političkoj literaturi. Ona ne obraduje samo ličnost Slobodana Miloševića, njegov politički profil, političke ciljeve, način vladanja i manipuliranja kako domaćom tako i svjetskom javnošću, nego analizira i političke mehanizme kojima je Milošević vladao Srbijom i krenuo u rat s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom te na samom kraju i - Kosovom. Pritom autor na objektivan način, oslobođen svake pristranosti, ideoloških opterećenja, ali i nacionalne patetike, pristupa i bremenitom povijesnom naslijeđu bivše Jugoslavije te ulazi u samu bit političke kompleksnosti njezina raspada, uzrokovanog prije svega udarima velikosrpskog hegemonizma, na čijim je krilima zajahao i sam Slobodan Milošević.

Knjiga nam donosi i originalna svjedočanstva rata u Hrvatskoj i Bosni, s posebnim osvrtom na političke odnose dvojice glavnih protagonista raspada Jugoslavije - Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana. Posebnu zanimljivost čini dodatak s više od tristo stranica autentičnih transkripata Miloševićevih privatnih telefonskih razgovora s članovima najuže obitelji, najvišim dužnosnicima jugoslavenske vlade i vojnog vrha koje je tajno snimila hrvatska obavještajna služba u razdoblju od prosinca 1995. do svibnja 1998. g.

Ovo je prva biografija Slobodana Miloševića iz pera nekog hrvatskog autora. Tekstu su pridodani i opsežni arhivski zapisi nastali prisluškivanjem nekih od privatnih razgovora srbijanskog Vožda.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –