Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dan Figenwald

Janica Kostelić : Najveća sportska priča ikad ispričana : Dnevnici Ante Kostelića - stvaranje nepobjedive skijašice

  • Nakladnik: Profil
  • 05/2007.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789531205672
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Priča je završila tamo gdje je i počela. Na Sljemenu. Samo što su u četvrtak 19. travnja 2007. tu bili novinari, kamere, fotoaparati, šuma mikrofona. Tečno, kao kad je vozila jedan od onih legendarnih slaloma, Janica je rekla svoje konačno zbogom.

Ne pokazujući osjećaje, posve u svome stilu, kratko je završila priču kojom smo se toliko ponosili proteklih desetak godina. 30 pobjeda i 55 pobjedničkih postolja u Svjetskom kupu, 3 Kristalna globusa, 5 naslova svjetske prvakinje, 6 olimpijskih medalja, naslov najbolje sportašice svijeta... samo su neki od razloga zbog kojih smo je toliko voljeli-no naša srca osvojila je ponajprije svojom hrabrošću, upornošću, jednostavnošću i -recimo i to-genijalnošću.

Knjiga Dana Figenwalda, sportskog novinara koji je Janičinu karijeru pratio od samih početaka, otkriva sve ono što se skrivalo iza sjajnih uspjeha jedne od ponajboljih hrvatskih sportašica svih vremena: teške početke, uspone i padove, dvojbe i ushite, ali i odnose koji su oblikovali Janičin sportski i ljudski put - one s roditeljima Antom i Maricom, bratom Ivicom, suparnicom Anjom Paerson, mladićem Borisom...

Uz fotografije nekih od najdramatičnijiri trenutaka Janičine karijere Figenwaldova knjiga daje nam i ekskluzivan uvid u dnevnike Ante Kostelića, stranice u koje je malo tko vjerovao dok su se pisale - u doba dok je pjegava klinka skečkama na Sljemenu pravila svoje prve zavoje koji su je odveli tako daleko. Gdje je započela, tu je i završila, najljepša sportska priča ikad ispričana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –