Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marina Lewycka

Kratka povijest traktora na ukrajinskom

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Dragana Vulić Budanko
  • 07/2007.
  • 260 str., meki uvez
  • ISBN 9789531205757
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sestre Vera i Nadežda na sebe su preuzele misiju spašavanja svojeg starog oca inženjera od pohotne ukrajinske ljepotice Valentine koja ne preza ni od čega da bi ostvarila svoje ambicije za lagodnim životom na Zapadu. Misija sestara mukotrpna je te potpuno zaokuplja i njihove živote. I ne samo to, otkrivaju se putem obiteljske tajne, pa i pedeset mračnih godina europske povijesti. Sve ih to vraća korijenima koje bi svi najradije zaboravili...

Marina Lewycka je Ukrajinka rođena u izbjegličkom kampu u Kielu u Njemačkoj pred kraj Drugoga svjetskog rata, a odrasla je u Engleskoj. Profesorica je na Sveučilištu Sheffield Hallam. Roman "Kratka povijest traktora na ukrajinskom" preveden je na više od 30 jezika, a bio je u izboru za nagrade Booker i Orange.


Izuzetno duhovito.
The Times

Inteligentan, živahan, dobro napisan i suosjećajan roman.
The Times Literary Supplement

Pametno, duhovito, sjajni dijalozi, živahna karakterizacija likova... Roman za razmišljanje i uživanje.
Financial Times

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –