Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michal Viewegh

Anđeli naši svagdašnji

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Branka Čačković
  • 05/2008.
  • 163 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531207782
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Utorak je, 5. rujna 2006., predgrađe Praga. Pedesetdvogodišnji Karel živi posljednji dan svojega života, ali to u tom času znaju samo anđeli...

Ovo je priča o jednom instruktoru vožnje, jednoj mladoj udovici, jednom samoubojici i četiri neobična anđela. Ovo je roman o jednom danu u kojem će se sudbine troje ljudi ispreplesti i sliti u jednu, na stranicama koje će vas nasmijati i rasplakati, a možda i naučiti da prepoznajete anđele čak i onda kad ih ne možete vidjeti.

Kao i obično, Michal Viewegh na svoj jedinstven način plete priču od priča, stvara život od života, a «Anđeli naši svagdašnji» možda su i najosobnije, najdirljivije i najtoplije njegovo djelo.

Sam autor za roman kaže da je to priča o ljudima, anđelima i umiranju ili knjiga o nama samima čije je vrijeme izmjereno iako se stalno ponašamo kao da smo tu zauvijek.

***

Michal Viewegh (1962.) pripovjedač, esejist i dramatičar, već godinama je najčitaniji češki autor. Karakterističan spoj humornog i sentimentalnog, ironičnog i misaonog u njegovim djelima pretvorio gaje u miljenika europske književne publike. Vieweghove knjige prevedene su na dvadesetak jezika, po njima je snimljeno više filmova, a postavljane su i kao kazališne predstave. Živi i piše u Pragu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –