Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Yogi Ramacharaka

Psihičko liječenje

  • Nakladnik: CID - Nova
  • Prijevod: Jurica Medved
  • 07/2008.
  • 166 str., meki uvez
  • ISBN 9789536566914
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ova je knjiga zamišljena kao jasan, jednostavan pregled različitih formi psihičkoga liječenja. Vrlo se malo govori o teoriji - iako se navode opće smjernice temeljnih teorija kako bi iscjelitelj mogao shvatiti prirodu rada koji provodi - ali je cilj knjige objasniti "kako" se to radi.

U knjizi autori ne pokušavju od psihičkog liječenja napraviti "religiju", barem ništa više nego što to čine liječenje lijekovima, masaža ili bilo koji drugi oblik liječenja. Sva prava liječenja proizlaze iz primjene savršeno prirodnih zakona, a korištena snaga je jednako prirodni zakon kao što je to elektricitet. Što se toga tiče, svi prirodni zakoni su "božanska" religija i jednako su vrijedni poštovanja i naklonosti.

U zapadnjačkom svijetu postojala je i još uvijek postoji velika sklonost k izgrađivanju religijskih ili polureligijskih kultova vezanih za liječenje. Svaki kult ili sekta tvrde da su njezine metode ili liječenje posljedica neke posebne vjere ili metafizičkog vjerovanja, usprkos činjenici da druge sekte liječe i provode liječenje u jednakoj mjeri. Ovime Istok nije obmanjen ili samoobmanjen. Od svojih ranih dana ondje se poučava da postoje mnoge suptilne sile i forme energije u Prirodi koje su predane čovjeku na korist i uporabu.

Na Istoku su često prisutni tajnovitost i strahopoštovanje prema elektricitetu kao psihičkoj sili - zapravo, promatra ih kao različite forme iste stvari i oboje ih poštuje. Malo razmatranja uvjerit će nas u točnost ove tvrdnje. Sva energija i sila očitovanja je prana (hinduski izraz za načelo energije). Istočnjačka učenja kazuju da se iza prane nalazi Um, koji proizlazi iz umnog načela univerzuma.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –