Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Javier Marías

Tvoje lice sutra

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Simona Delić
  • 09/2008.
  • 402 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531208185
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
„Čovjek nikada ne bi smio ništa pripovijedati", počinje pripovjedač romana "Tvoje lice sutra" Jacques Deza koji je iz Španjolske došao u sveučilišno okružje Oxforda. Našavši se stjecajem okolnosti unutar udruženja koje je tijekom Drugoga svjetskog rata stvorilo britansku tajnu službu MI6, bit će zaposlen da predviđa buduća zbivanja.

Pripovjedač pripovijeda iz vizure 2003. ili 2004. godine (a roman je napisan 2002.) o aktualnim događajima koji se sagledavaju kao prošli (teroristički napad na New York, državni udar u Venezueli koji je Marias predvidio itd.). Opirući se klasificiranju ovoga romana kao špijunskoga, Marias ističe kako je riječ o špijuniranju u granicama uredskih prostorija, bez pustolovina u egzotičnim ambijentima karakterističnima za agenta 007 (iako se Ian Fleming pojavljuje kao lik u romanu).

Pisac se u ovom romanu vratio temama koje su ga opsjedale i u prijašnjim romanima ("Srce tako bijelo", koji je već objavljen u Hrvatskoj): pitanju tajne i posljedicama koje može imati njezino otkrivanje.

Javier Manas jedan je od najpoznatijih suvremenih španjolskih pisaca; njegove knjige objavljene su u pedesetak zemalja. Roman "Tvoje lice sutra: I. Groznica i koplje" dobio je afirmativne recenzije u medijima širom svijeta. 

***

Javier Marías
rođen je u Madridu 20. rujna 1950. godine gdje živi danas. Prvu priču objavljuje već s petnaest godina. Svoj književni rad izmjenjivao je s predavačkim poslom sveučilišnoga profesora boraveći neko vrijeme kao profesor španjolske književnosti i teorije prevođenja na Sveučilištu Oxford, Komplutskom sveučilištu u Madridu te na Wellesley Collegeu u Bostonu. Kratko je živio i u Veneciji.

Nagrađivani pisac (nagrade IMPAC 1997., njemačka književna nagrada Nelly Sachs 1997., francuska nagrada Femina 1996., međunarodna nagrada Alberto Moravia 2000., Grinzane Cavour 2000., međunarodna nagrada Salambó 2003. (za roman "Tvoje lice sutra: I. Groznica i koplje"), autor je velikoga broja romana, zbirki priča, eseja, članaka.

U njegovu opusu treba posebno istaknuti romane: "Vučje kraljevstvo" (Los dominios de lobo, 1971.), "Putovanje po obzorju" (Travesía del horizonte, 1972.), "Monarh vremena" (El monarca del tiempo, 1978.), "Stoljeće" (El siglo, 1983.), "Sentimentalni čovjek" (El hombre sentimental, 1986.), "Sve duše" (Todas las almas, 1989.), "Srce tako bijelo" (Corazón tan blanco, 1992.), "Sutra u boju na me misli" (Mañana en la batalla piensa en mi, 1994.), "Crna leđa vremena" (Negra espalda del tiempo, 1998.). Roman "Tvoje lice sutra: I. Groznica i koplje" (2002.) prvi je dio trilogije u kojoj su objavljeni još i romani "Tvoje lice sutra: II. Ples I san" (Tu rostro mañana: 2. Baile y sueño, 2004.) te "Tvoje lice sutra: III. Otrov i sjena i zbogom" (Tu rostro mañana: 3. Veneno y sombra y adiós, 2007.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –