Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marek Krajewski

Sablasti u Breslauu

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Mladen Martić
  • 11/2010.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789532661903
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Godina je 1919., a slavni inspektor Eberhard Mock pokraj unakaženih tijela četvorice mornara pronalazi poruku koja je upućena njemu. Zagonetni i okrutni ubojica kažnjava ga za neki stari grijeh, traži da prizna zabludu te prijeti novim ubojstvima.

Slijedom istrage prepredeni Mock obilazi javne kuće i zadimljene pivnice dekadentne njemačke provincije. I dok malo-pomalo otkriva detalje strašnih zločina, shvaća da ga je ubojica podmuklo uvukao u svoju mrežu...

Što istraga dalje odmiče, Mockovi su živci sve slabiji i počinje vjerovati da ga proganjaju sablasti, koje mu ne daju mira ni na javi ni u snu. Tragovi ga naposljetku dovode do otkrića tajnoga okultističkog bratstva koje štuje starogrčka božanstva.

"Sablasti u Breslauu" treći su nastavak iz proslavljenoga serijala o inspektoru Eberhardu Mocku zahvaljujući kojemu je poljski pisac i klasični filolog Marek Krajewski prepoznat diljem svijeta kao jedan od kanonskih, punokrvnih pisaca povijesnoga krimića.

***

Nagrađivani poljski lingvist i autor kriminalističkih romana Marek Krajewski rođen je 4. rujna 1966. godine. Klasičnu je filologiju diplomirao na sveučilištu u Wroc³awu, gdje je 1999. godine doktorirao. Iste je godine napisao i svoj prvi u nizu kriminalističkih romana. Premda inspiraciju pronalazi i u britanskim autorima, uzor mu je Raymond Chandler, američki pisac detektivskih priča čiji je protagonist romana Philip Marlowe postao sinonim za privatnog detektiva.

Marek Krajewski je do danas objavio pet kriminalističkih romana u kojima je glavnu ulogu i zadatak istražitelja povjerio policajcu Eberhardu Mocku (Smierć w Breslau, 1999.; Koniec swiata w Breslau, 2003.; Widma w miescie Breslau, 2005.; Festung Breslau, 2006.; Dzuma w Breslau, 2007.). Radnja je u svakom romanu smještena u poljski grad Breslau, kako se zvao Wroc³aw do Drugoga svjetskog rata kad je bio šesti najveći grad u Njemačkom carstvu. U svojim se detektivskim pričama Krajewski strogo drži povijesti te pazi da ostane vjeran topografskim i povijesnim činjenicama Breslaua.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –