Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean-Pierre Vanden Branden

Erazmo ili... idealna Europa

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Vesna Pavković
  • 09/2012.
  • 162 str., meki uvez
  • ISBN 9789531744218
  • Cijena: 16.46 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prošlo, 20. stoljeće prepoznalo je Erazma Roterdamskoga i njegov zahtjevni proeuropski projekt i program. Taj program ukazuje na bitne probleme našeg doba: smisao naše uljudbe je u opasnosti, održanje mira u svijetu, skrb oko razumna i djelotvorna odgoja, ekumenizam, demokracija, koncilske i pokoncilske reforme, integralni humanizam...

To su samo neke od tema koje je u svoje vrijeme razvijao veliki Erazmo, zauzimajući se za slogu naroda i za izmirenja duhova. Teško je naći pisca koji je s toliko tolerancije i demokratičnosti pisao, svjestan goleme uloge tiskarskog umijeća, o pitanjima koja su zapravo svevremenske naravi.


***

Jean-Pierre Vanden Branden, počasni konzervator Erazmove kuće, posvetio je sav svoj život tomu da Kuću pretvori u idealan muzej, što je ona danas nakon obnove 1986. - 1987. i postala. Povijest toga jedinog muzeja na svijetu koji je posvećen humanizmu započinje davne 1932., zaslugom Daniela van Dammea. Vanden Branden četrdeset punih godina upravljao je Erazmovom kućom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –