Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.09.2017.

Stručni skup 'Koliko smo pismeni/nepismeni - digitalna pismenost naseg doba'

Hrvatsko čitateljsko društvo tradicionalno organizira stručni skup povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, na kojem izlaganja drže domaći i strani predavači i stručnjaci za područje pismenosti i čitanja. Ovogodišnji skup održat će se pod nazivom 'Koliko smo pismeni/nepismeni – digitalna pismenost našeg doba'.
Najava • 07.09.2017.

Knjigopsija : Tea Tulić i Damir Karakaš

U riječkoj knjižari Ribook održat će se još jedna Knjigopsija na kojoj će Tamara Crnko, Saša Stanić i Zoran Krušvar kritičkim okom i oštrim jezikom izvršiti knjigopsiju djela: 'Maksimum jata' Tee Tulić i 'Sjećanje šume' Damira Karakaša. Pridružite se u ugodnom razgovoru i kritičkom promišljanju teksta.
Najava • 07.09.2017.

Njemačka strip autorica Ulli Lust gostuje u Zagrebu

U četvrtak u zagrebačkoj Booksi gostuje iznimno zanimljiva njemačka strip autorica Ulli Lust čiji je autobiografski strip 'Danas je posljednji dan ostatka tvog života' osvojio brojna priznanja i nagrade. S autoricom će razgovarati Matko Vladanović.
Najava • 07.09.2017.

Predstavljanje romana Andreja Nikolaidisa 'Mađarska rečenica'

U sklopu Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ) u četvrtak, 7. rujna u 19 sati održat će se predstavljanje romana Andreja Nikolaidisa 'Mađarska rečenica'. Roman će predstaviti Andrej Nikolaidis, Emir Imamović Pirke i Kruno Lokotar.
Najava • 07.09.2017.

Predstavljanje knjige 'Prilozi za raspravu o obrazovnoj i kurikulnoj reformi' i stručna rasprava

Predstavljanje knjige 'Prilozi za raspravu o obrazovnoj i kurikulnoj reformi' urednika akademika Vladimira Paara i prof. dr. sc. Nevija Šetića održat će se u četvrtak, 7. rujna u Europskom domu u Zagrebu. Nakon predstavljanja knjige održat će se stručna rasprava o obrazovnoj i kurikulnoj reformi odgoja i obrazovanja.
Najava • 04.09.2017.

Ponedjeljak na Festivalu svjetske književnosti 2017.

U programu Festivala svjetske književnosti 2017. u ponedjeljak, 4. rujna na rasporedu su: predavanje "Pomoć knjizi i autorima u Francuskoj. Kako to radi CNL?", Dvostruki portret: Richard Schuberth i Olja Savičević Ivančević, čak tri tribine Razotkrivanje na kojima gostuju Rita Monaldi i Francesco Sorti, Goce Smilevski i Dubravka Ugrešić, te Filmska večer uz film "Bez granica".
Najava • 06.08.2017.

Šušur 2017. u Korčuli - festival od riči u znaku Žena stijena

Budući da je književnost ženskog roda, Šušur će ove godine u goste pozvati regionalne autorice i autore koji u svojim djelima tematiziraju i propituju ženski identitet i rodnu kompartmentaliziranost. Šestog i sedmog kolovoza, s početkom u 21 sat, osvježenje u lijepim riječima i večernjem povjetarcu potražit će publika svih uzrasta i raznih nacionalnih pripadnosti.