Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 02.03.2017.

Predstavljanje knjige 'Debljina - klinički pristup' Davora Štimca i suradnika

Predstavljanje knjige 'Debljina - klinički pristup' autora Davora Štimca i suradnika održat će se u četvrtak 2. ožujka u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Željko Krznarić, Jasna Lipozenčić, Daniel Rukavina, Milan Vrkljan, Ivan Mišković, Davor Štimac i Anđa Raič.
Najava • 02.03.2017.

Program obilježavanja 144. godišnjice rođenja Marije Jurić Zagorke

Povodom 144. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke Centar za ženske studije organizira program koji uključuje predavanje 'Dvije Marije' Žarke Vujić te večernju šetnju 'Zagorkina priča' koja vas vodi Gornjim gradom i mjestima koja su obilježila događaje iz najčitanijeg Zagorkinog djela 'Grička vještica'...
Najava • 28.02.2017.

Krnja književnost : Marinko Koščec

Na tribini Krnja književnost u Booksi gostuje Marinko Koščec, docent na Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i autor šest romana... Voditelj tribine Tomislav Augustinčić razgovarat će s piscem o njegovom novom romanu 'U potrazi za početkom kruga'.
Najava • 24.02.2017.

Književni petak: Rod i rad u književnosti

Domaću književnost zapljusnuo je novi 'ženski val', a spisateljice progovaraju o dvostrukom pritisku patrijarhata i ekonomske nesigurnosti. Na Književnom petku o rodu i radu u suvremenoj književnosti govore Vedrana Bibić, Antonela Marušić i Ivana Rogar. Urednik i voditelj je Boris Postnikov.
Najava • 24.02.2017.

Predstavljanje knjige Ljiljane Filipović 'Klub krivaca'

Predstavljanje knjige Ljiljane Filipović 'Klub krivaca' održat će se u petak 24. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti: Nadežda Čačinovič, Nataša Govedić, Vili Matula, Ognjen Strpić, urednica Simona Goldstein & autorica Ljiljana Filipović.
Najava • 23.02.2017.

Novozagrebačka tribina : Slobodan Šnajder

Novozagrebačka tribina u Knjižnici Vjekoslava Majera predstavit će Slobodana Šnajdera i njegov višenagrađivani roman 'Doba mjedi'. Tribina koju vodi Maja Hrgović, održat će se u četvrtak 23. veljače na adresi Meštrovićev trg 1g.
Najava • 22.02.2017.

Promocija romana Irene Lukšić 'Berlin – Pariz'

Novi roman književnice i urednice Irene Lukšić 'Berlin – Pariz' bit će predstavljen u srijedu 22. veljače u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu Irenu Lukšić knjigu će predstaviti Jasmina Vojvodić, Tin Lemac i Josip Pandurić.