Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 21.02.2017.

Žena koja je pročitala po knjigu iz svake zemlje

U novom 'Cruisingu' Srđan Sandić će ugostiti Barbaru Tartaglia Roca povodom njezinog projekta 'Čitanjem oko svijeta' u kojem si je zadala zadatak da pročita po jednu knjigu iz svake zemlje svijeta – ukupno njih 196. Odakle inspiracija za taj pothvat, saznajte u MaMi (Preradovićeva 18).
Najava • 21.02.2017.

Razgovor povodom Dana materinskoga jezika : O zvuku i riječi

Povodom Međunarodnog dana materinskoga jezika Hrvatski P.E.N. centar organizira razgovor 'O zvuku i riječi' koji će se održati u utorak 21. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju Nikša Gligo, Ingrid Šafranek i Goran Čolakhodžić.
Najava • 18.02.2017.

Promocija romana 'Nećak' Siniše Matasovića

Promocija romana 'Nećak' mladog sisačkog književnika Siniše Matasovića, održat će se u subotu 18. veljače u prostoru Ogranka Matice hrvatske u Sisku. O romanu će govoriti Đurđica Vuković, Lada Žigo Španić i autor. U glazbenom dijelu programa nastupit će šansonjerski Duo List.
Najava • 17.02.2017.

G • točka : Pisačić, Savičević Ivančević, Šovagović

Na četvrtoj G • točki gostuju spisateljica Olja Savičević Ivančević, glumac Filip Šovagović i ilustrator Matija Pisačić. Uz čitanje i razgovore o knjigama, muzici, teatru, stripu, na programu je i kratki animirani film 'Čoban'. Program vode Vedrana Bibić, Ivan Jozić i Vladimir Šagadin.
Najava • 17.02.2017.

Razgovor o knjizi Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj

Razgovor o knjizi 'Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj' s autorom Lukom Pejićem održat će se 17. veljače u knjižnici/infoshopu Pippilotta u Zagrebu. Knjiga je rezultat je višegodišnjeg istraživačkog rada posvećenog analizi radničkog pokreta kasnog 19. i ranog 20. stoljeća.
Najava • 16.02.2017.

Filmski četvrtak u HDA : Pod maskama

Program filmova 'Pod maskama' u Hrvatskome državnom arhivu prikazat će dio sačuvanih zapisa iz nacionalne zbirke Hrvatskoga filmskog arhiva koji se bave temom karnevala i maškara. Osvrt nakon projekcije održat će Tomislav Pletenac.
Najava • 15.02.2017.

Predstavljanje Hrvatskog iseljeničkog zbornika 2017.

Predstavljanje Hrvatskog iseljeničkog zbornika 2017., u tiskanom i elektroničkom obliku, održat će se u srijedu 15. veljače Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu. Zborniku je središnja tema uloga žene u iseljeništvu, ali i izazovi egzodusa mladih iz Hrvatske.