Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 30.11.2016.

Predstavljanje knjige Gordane Crnković 'Kretanje sjena'

Predstavljanje debitantske knjige priča Gordane Crnković 'Kretanje sjena' održat će se u srijedu 30. studenog u Knjižnicu Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Ivica Prtenjača, Nermina Husković i Gordana Crnković.
Najava • 30.11.2016.

Predavanje Alice Béja na temu 'Američka mlada ljevica'

U zagrebačkom klubu Booksa gostuje francuska amerikanistica Alice Béja koja će održati predavanje na temu 'Američka mlada ljevica'. Predavanje će se baviti američkim ljevičarskim miljeom te ulogom kulturnih i političkih časopisa lijeve provenijencije u političkim promjenama.
Najava • 29.11.2016.

Promocija knjige Gorana Gerovca 'Sjever je mjesto tame'

Promocija knjige Gorana Gerovca 'Sjever je mjesto tame' održat će se u utorak 29. studenog u zagrebačkom Vinyl baru. Ovaj postapokaliptični roman koji je ušao u uži izbor V.B.Z. i Tisak media nagrade za najbolji roman godine, uz autora će predstaviti Alen Galović, Branimir Pofuk, Dejan Šorak i Drago Glamuzina.
Najava • 29.11.2016.

Strip-tease Matka Vladanovića : Zajebani Lavanderman

Na tribini Strip-tease Matka Vladanovića održat će se druženje sa Zajebanim Lavandermanom. U Booksu dolaze i o Lavandermanu pričaju glavni scenarist Toni Faver Bobanović i prvi crtač Vančo Rebac. Druženje vodi Matko Vladanović.
Najava • 28.11.2016.

Paralelni svjetovi : Fenomenologija književnoga postmodernizma

Na tribini Paralelni svjetovi pod nazivom 'Fenomenologija književnoga postmodernizma', urednica Nives Tomašević i autorica Andrijana Kos-Lajtman razgovarat će o njezinoj novoj knjizi 'Poetika oblika: suvremene konceptualne i hipertekstualne proze'.
Najava • 24.11.2016.

Predavanje 'Odnos politike i pisanja' turske književnice i aktivistice Ece Temelkuran

Nagrađivana turska književnica, novinarka i aktivistica Ece Temelkuran, koja se u svojim tekstovima bavi političkom kritikom, kao i temama ženskih pokreta i političkih zatvorenika, održat će u četvrtak 24. studenoga u zagrebačkom klubu Booksa predavanje na temu 'Odnos politike i pisanja'.
Najava • 24.11.2016.

Predstavljanje memoarske knjige 'Moj život' Vladimira Velebita

Predstavljanje memoarske knjige 'Moj život' Vladimira Velebita, jedne od najvažnijih figura dvadestog stoljeća, održat će se u četvrtak 24. studenog u 19 sati u Novinarskom domu u Zagrebu. O knjizi i o Vladimiru Velebitu govorit će Tvrtko Jakovina, Vesna Pusić, Boris Rašeta, Janez Stanovnik i Seid Serdarević.