Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.06.2006.

1. Ogulinski festival bajke

U Ogulinu se od 10-18.06.2006. održava prvi Ogulinski festival bajke (OFB). Riječ je o kulturnoj manifestaciji u kojoj se, kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva, potiče, ostvaruje i pokazuje umjetnička i kulturna produkcija namijenjena djeci, mladima i odraslima. Ovogodišnji OFB-ov program obuhvaća kazalište, crtani film, edukativne radionice i glazbu, a festival ugošćuje umjetnike i umjetničke organizacije raznolikih umjetničkih izraza i oblika, osnažujući lokalnu umjetničku i kulturnu produkciju, te interkulturalnu suradnju.

Baština bajki najprevođenije, omiljene hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić Mažuranić, rođene Ogulinke, bila je poticaj za pokretanje ovakvog festivala. Ankica Puškarić - Turistička zajednica Ogulina, nagrađivana kulturna managerica i muzeologinja Dragana Lucija Ratković (tvrtka Muze) te poznati zagrebački umjetnik, Željko Zorica (Studio Artless), laureat ovogodišnjeg Zagrebačkog salona, zajedničkim su snagama krenuli u osvajanje novog teritorija – svijeta bajki. Praćeni dobrim duhom Ivane Brlić Mažuranić i njezinim likovima, Domaćima, Striborom, Regočem i Kosjenkom stvorili su Ogulinski festival bajke (OFB).

U programu sudjeluju poznati glumci i pjevači za djecu: Kristijan Kiki Ugrina, Sunčana Zelenika, Vili Matula, Ivanka Mazurkijević i njezina grupa Stampedo te likovi Žutokljunac i Bembo i njihova družina. Djeca će sudjelovati u zabavnim igraonicama, kazališnim radionicama, frizirati se u Vještičjem frizeraju te gledati zanimljive kazališne predstave iz Rijeke, Zagreba i Osijeka te sjajne ulične akrobate i žonglere iz Australije i Kanade. Nastupit će i ogulinske kazališne i glazbene snage: kazališna družina Ðulini cukrli, bendovi Simbol, Divlje srce, Centralno grijanje i Martyr. Pjevat će se, slikati i veseliti, a sve to u prekrasnom okruženju prirode i kamenog Kleka!

Više na:
Ogulinski festival bajke

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –