Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 16.01.2006.

IBS objavio "Riders on the Storm" - knjigu o Doorsima

Nakladnička kuća IBS, koje je u posljednje vrijeme objavila nekoliko vrlo zapaženih i od tržišta izuzetno dobro prihvaćenih rock biografija, objavila je ovih dana i knjigu «Riders on the Storm» Johna Densmorea, nekadašnjeg bubnjara grupe The Doors. Densmoreova intimna ispovijest o godinama provedenim u slavnom bendu objavljena je u originalu još 1989. godine, a napokon smo dočekali i hrvatski prijevod.

John Densmore, nekadašnji bubnjar grupe The Doors koja je, ponajviše zahvaljujući svom pjevaču Jimu Morrisonu, ostavila neizbrisiv trag na rock glazbi dvadesetog stoljeća ali i u pop-kulturi i njezinoj ikonografiji, objavio je 1989. svoju intimnu ispovijest o godinama provedenim u slavnom bendu.

Densmore u svojoj knjizi, koja je početkom devedesetih u Americi i Europi prošla kao zapaženi bestseler, otvoreno govori o nastanku Doorsa, o kreiranju pjesama, krizama unutar benda, svađama, iskušenjima uoči vrhunca seksualne revolucije, hipi pokretu, problemima s drogama.

Knjiga «Riders on the Storm» svjedoči o istovremenoj strahovitoj eksploziji neobuzdane slobode, seksualnosti i nemira te, s druge strane, imploziji koja je u trenutku Morrisonove smrti jednako pogodila članove The Doors kao i njihovu publiku. Događaji opisani u knjizi na određeni su način nedvojbeno obilježili nadolazeće generacije.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –