Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.02.2010.

Književni susret sa Zvonkom Todorovskim u Koprivnici
Održava se
05.02.2010.

Književni susret sa Zvonkom Todorovskim održat će se u subotu, 6. veljače 2010. u 11.00 sati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” u Koprivnici (čitaonica tiska na prvom katu) u okviru projekta “Učimo jedni od drugih”, koji financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH, a provodi Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u partnerstvu s koprivničkom Knjižnicom.

Cilj projekta je educirati i senzibilizirati osnovnoškolace za potrebe djece i mladih s oštećenjem vida i drugim invaliditetima.

Druženje mladih članova Udruge slijepih Koprivničko–križevačke županije i njihovih vršnjaka iz koprivničkih osnovnih škola s višestruko nagrađivanim književnikom garantira i dobru zabavu. Todorovski je poznat ne samo kao uspješni književnik, nego i veliki kozer koji plijeni pažnju djece i mladih.

Todorovski se godinama uspješno bavio stripom, ilustracijama, scenarijima za animirane filmove i promoviranjem mladih likovnih umjetnika u Koprivnici, Varaždinu i Zagrebu. Iako je u  književnost ušao relativno kasno, njegov je literarni rad na romanima za djecu i mlade odmah zapažen - nagradama Grigor Vitez, Sfera, Mato Lovrak i Anto Gardaš.
 
Nagrađeni su mu romani "Prozor zelenog bljeska", "Mrlja" i "Vjetrovi Lampeduze", a "Mirakul od mora", njegov prvijenac, kao i "Prozor zelenog bljeska" uvršteni su na popis lektire za 7. razred. Dva puta je nominiran za međunarodnu nagradu Mali princ. Svi njegovi romani  tematski su vezani uz more i Stari Grad na Hvaru, a izuzetak je "Plavi trubač" i "Mjesečev prolaz”, čija se radnja  odvija u Koprivnici.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –