Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 26.10.2012.

NaNoWriMo : Trideset dana i noći spisateljskog izazova
Održava se
28.10.2012.

U Hrvatsku je stigao NaNoWriMo (National Novel Writing Month), projekt pisanja romana, u kojem sudjeluju entuzijasti diljem svijeta, u spisateljskoj avanturi čiji je cilj napisati 50 tisuća riječi u mjesec dana. Po prvi puta u Hrvatskoj, u studenom, odvijat će se najveće pisanje romana!

Prvi spisateljski susret ("write-in") događa se u nedjelju, 4. studenog 2012. s početkom u 16 sati, u Booksi.

NaNoWriMo je projekt pisanja romana u studenom, pokrenut prije trinaest godina u kojem sudjeluje više od 250 tisuća ljudi iz šezdesetak zemalja, a Hrvatska od ove godine ima vlastitu regiju čije su koordinatorice Ivana Delač i Vesna Kurilić.

"Riječ je o međunarodnom projektu čiji je cilj okupiti i dati podršku svima koji su poželjeli ili planirali napisati roman, a nikada nisu imali vremena. Sve što treba učiniti je prijaviti se na www.nanowrimo.org i pisati svaki dan. Cilj je napisati roman od početka do kraja u samo mjesec dana, što je, znaju svi koji pišu, projekt za koji su ključne dvije stvari: dobra organizacija vremena i  podrška okoline, osobito kad je riječ o ljudima koji uz pisanje imaju i posao, obitelj i obaveze," izjavila je Ivana Delač, jedna od koordinatorica hrvatske NaNoWriMo regije.

Sudjelovanje je besplatno, a svakodnevna podrška se događa na internetu na posebnom, hrvatskom dijelu NaNoWriMo korisničkih foruma, samo je potrebno nakon prijave odabrati regiju Europe::Croatia.

"Osim zajedničkih pisanja nedjeljom u Booksi, organizirat ćemo i zajednička pisanja u Rijeci, i ovisno o interesu, u drugim hrvatskim gradovima, te nekoliko tuluma. Riječ je o početnim i završnim tulumima, odnosno neformalnim druženjima, koji se tradicionalno održavaju unutar ovog projekta. Sve se to radi volonterski jer je i sam projekt humanitarnog karaktera. Primjerice, odluči li se tko kupiti majicu ili šalicu, taj će novac biti potrošen na radionice pisanja za učenike osnovnih i srednjih škola i slične poduhvate," pojasnila je Vesna Kurilić, također koordinatorica hrvatske regije.

Zagrebački početni tulum će se održati u petak, 26.10., 19:00-23:00, u baru "Zvjezdana prašina", (Gruška 10).

Riječko početno druženje će se održati u ponedjeljak, 29.10., od 18:00 u Celtic cafeu Bard (Trg Grivica, odmah do katedrale Sv. Vida.)

– NaNoWriMo u Hrvatskoj! –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –